Löpning

Mysjogg i perfekt vinterlandskap

27 december, 2016

sinksundet

Jag sprang dagen före julafton. Och så sprang jag idag. Inte jättemånga dagar senare alltså. Men herregud, detta frosseri och stillasittande man tillåter sig under julen, det gör sitt för formen. Eller så är det mentalt och man tänker att kroppen är tyngre och tröttare och så blir löprundan så. Men det är klart, lite frosseri får man väl pyssla med ibland, orka vara en sådan som inte äter choklad liksom, vad vore det för slags jul?

hometown

Fick en otroligt fin mössa i julklapp!

Det är som sagt en del att pyssla med under julen, och det är nog därför jag har min tradition att alltid springa dagen före julafton, för sedan vet jag att det är svårt att få till på ett tag. Men så kommer till slut den 27:e, förmodligen årets bästa dag, då man kan njuta av lugnet och unna sig att bara vara utan större mål med tillvaron. T.ex. kan man ge sig ut på en mysrunda.

sinken

Här i Luleå får man inte vänta tills alltför sent på dagen om man vill hinna med att springa i dagsljus. Det är ju inte den ljusaste tiden på året direkt. Jag sov rätt länge och efter att frukosten smält tillräckligt var klockan strax efter 12 och det var ju på gränsen till för sent (gulp). Men lite solsken fick jag allt se, och bilderna gör det ju aldrig rättvisa, men det var fanimej magiskt vackert ute. Snön var så där perfekt packad, det var lagom kallt (-4) och så lite sol på det. I december blir det inte bättre än så här.

isen

En kort, men riktigt mysig runda blev det. Jag träffade prick noll löpare efter vägen, men däremot en och annan skidåkare. Det är sådana här dagar och rundor jag tänker på när jag tänker på vinterlöpning, men sanningen är ju att de oftast inte ser ut så här så det gäller att passa på att njuta. Jag tror fasen att jag tar en tur imorgon också.

snow

 

12 Comments

 • Reply Mari 27 december, 2016 at 17:55

  Vinterlöpning när den är som bäst =)

 • Reply lyckorusblog 27 december, 2016 at 20:15

  Jaa vad vore julen utan choklad?!! 😉

 • Reply Sara Borg 27 december, 2016 at 21:55

  Härligt med vinterlöpning!

 • Reply Linnea 27 december, 2016 at 22:56

  Gud så fint! 😍😍 jag har inte hunnit springa nånting sen två dagar innan julafton och känner mig nu som en stinn julgris!

 • Reply Åsa 28 december, 2016 at 10:46

  Ser underbart ut! Här är det lite frost idag, men annars har det som vanligt varit regn och rusk, men vi hade sol igår!
  Själv får jag spara mitt norrländska spring tills i påsk.

 • Reply Clara Edvinsson 29 december, 2016 at 16:52

  Wow vad underbart det ser ut med snö!

 • Reply Karin FitnessochHalsa.se 31 december, 2016 at 00:11

  Åh, vilken perfekt mysrunda! När naturen är så där vacker måste man ju bara ut!

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: