Året var 2016 Löpning

Årets mest minnesvärda löprundor 2016

Ett av fjolårets mest lästa inlägg var det om årets mest minnesvärda löprundor. Det får man ju ändå tolka som att ni gillar att läsa om löpning, och man måste ju ge fansen vad de vill ha, hehe. Därför har jag grävt i minnesbanken och bloggarkivet för att hitta årets löprundor. Det finns så många, men här är i alla fall ett urval. Och nu snackar vi bara vanliga löprundor, loppen är såklart i en klass för sig.

christmasrun

Årets mest minnesvärda löprundor 2016

Kan man springa vilse i Central Park? 

Vi börjar väl med den mest minnesvärda av alla. Och det kan såklart inte vara någon annan än den när jag sprang vilse i New York. Jag har sprungit vilse många gånger tidigare, varav några gånger i New York, fast då har jag i alla fall hållit mig på rätt sida av stan… Den här gången, när jag i påskas besökte NYC tog jag mig till Central Park för att springa runt reservoaren och tillbaka till hotellet. Någonting som jag hade lyckats med tidigare. Den här gången gick det inte lika bra.

Jag sprang genom parken, njöt av vartenda steg men plötsligt tyckte jag att jag inte riktigt kände igen mig, och hade inte en susning om hur jag skulle hitta tillbaka. När jag såg att gatunumren var väldigt mycket högre än de borde vara insåg jag att jag hade sprungit till Harlem, alltså kommit till norra delen av parken när jag skulle till södra. Och för den som eeh… inte vet… Central Park är jävligt stor. Det var bara till att ta tunnelbanan tillbaka till hotellet. Rätt nöjd att jag varit förutseende och tagit med mig några dollar i fickan. Det kan inte finnas någon som springer vilse lika ofta som jag. (Jag lyckades bättre när jag sprang längs East River.)

DCIM133GOPRO

Ett långpass genom Göteborg

Jag gillar att springa på fjäll. I skogen. På elljusspår. Men jag gillar fasen också att springa en äkta asfaltsrunda genom storstan då och då. Jag har en långpassrunda genom Göteborg som jag springer då och då, och jag tycker verkligen att den är mysig. Den går från Lunden till Majorna, förbi hamnen och upp på Göta Älvbron. Längtar efter härliga vårdagar när jag tänker tillbaka på denna runda!

gothenburg haga jarntorget

Nyårsafton

Okej, jag vet att nyårsafton inte har varit ännu, men jag räknar stenhårt med att den löprundan kommer att bli episk.

Första träningen med Löparakademin

Under hösten var jag för första gången ledare för Löparakademin i Bergsjön. Programmet pågick i tio veckor, vi tränade två gånger i veckan och hade workshop varannan söndag. Det tog mycket tid och energi men gav så mycket tillbaka att det inte kan vara annat än en jäkligt värd upplevelse. Första träningen vi hade var i början av september och det var en sådan där magiskt fin sensommarkväll. Vi sprang i solnedgången och märkte direkt vilka kämpar de deltagande ungdomarna var.

september

Njutspring i solnedgången 

Visst, jag springer gärna året om och jag fullkomligt avskyr att springa i värme, men på något vis får man ändå till de där bästa, härligaste rundorna under sommaren. Mina favoriter är utan tvekan rundorna under ljumma ljusa Norrbottenskvällar. För mig är det ett måste varje år: åtminstone en solnedgångsrunda i Norrbotten. I år höll jag på att missa den, men jag lyckades hålla traditionen vid liv. Det var varmt, soligt och knappt några människor ute. Jag blev helt vansinnigt myggbiten eftersom jag envisades med att stå nere i skog-ish vid vattnet för att ta bilder. Men det var det ju värt, myggbett försvinner men bilder består.

goldenhour

Att stanna och bada mitt i löprundan 

Jamen vi stannar väl lite till vid sommarpassen. Jag hade en sådan där sjukt fin sommar. Så fort jag reste någonstans följde det fina vädret med mig, vilket gjorde att jag fick lov att försöka vänja mig vid att springa i värme. Den klart bästa saken med att springa på sommaren är att kunna pausa alternativt avsluta sin löprunda med ett bad. Som den här gången när jag (helt knack) gav mig ut för att springa mitt på dagen i 26-27 grader och hade gett mig fan på att klara åtminstone en mil. Då var det gött att ta ett dopp och kyla ner sig efter 7 km för att orka det sista. Blundar jag kan jag fortfarande känna hur jävla underbart det var.

lulsundsstranden

Det är lustigt det här med löpning. När jag började tänkte jag väl mest att det var ett sätt att hålla mig igång och i form, men löpningen blev ju någonting annat också. Inte hade jag kunnat ana att jag skulle sitta och skriva om fina löprundor jag haft… Men sådana finns. Det finns massor av sådana. Och så finns det en massa jävligt jobbiga löprundor också, men de känns ju inte lika roliga att skriva årskrönika om… (Eller…?)

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Mari
  28 december, 2016 at 20:45

  Underbart 🙂 Älskade löpning!

 • Reply
  hopihopi
  29 december, 2016 at 12:18

  Härligt med en tillbakablick över löprundor. Bra att tänka på när löprundor känns tråkiga och kämpiga

 • Reply
  claratoll
  29 december, 2016 at 20:55

  Haha vilken upplevelse med New York! Kul att läsa 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   30 december, 2016 at 13:42

   Haha ja det är bland det klantigaste jag gjort 😀 Men jag har inget lokalsinne så, hehe.

 • Reply
  Sara Borg
  30 december, 2016 at 08:46

  Vilket härligt löparår!

 • Reply
  Hanna
  30 december, 2016 at 15:14

  Haha, log lite för mig själv när jag läste inlägget om rundan i New York. En sån sak som jag säkert också kunnat göra. 😀

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: