Löpning

Årets första löprunda!

Nyårsdagen var en seg historia, men idag var jag desto piggare och det var dags för årets första löprunda, tillika första passet i #tiotusenträningspass

img_4314

Den mesta snön regnade bort för några dagar sedan, sedan blev det kallt och allt slask frös till is. Inatt kom ett litet lager snö, vilket innebär att man knappt ser den där förrädiska isbanan under fötterna. Det var bara att dra ett par broddar på skorna och hoppas på det bästa. Inte direkt något pass där jag kunde sväva fram, full fokus på fotisättning. Jag tror nästan att löptekniken blir lite bättre sådana här gånger, när man får tänka till lite hur man använder kroppen. Dessutom får ju bålmusklerna jobba lite extra för att hjälpa mig med konststycket att inte ramla och inleda året med benbrott.

img_4348

De senaste dagarna har jag verkligen längtat ut på en springtur. Jag är ju en löpare så det här med att börja springa är verkligen inget nyårslöfte för mig, men ändå känns det som att jag blir lite mer pepp när det är nytt år. När räkneverket står på noll och man kan börja samla ”nya” kilometer. I år ska jag ju dessutom vara jättenoga (!) med att registrera mina träningspass, så jag kan statistikfrossa i december.

hometown

Jag är fortfarande ledig och i Luleå och dagens löptur blev från Björkskatan till Lulsundsstranden (där jag under sommaren gärna tog en badpaus under löprundorna) och tillbaka igen. Det blev en tur på strax över 5 km och det hela kändes helt okej trots ett alltför osunt leverne under frosseriets stora högtid. Verkligen en riktigt skön känsla att springa och jag är så himla, himla pepp på detta löparår som kommer att bjuda på massa roligheter (mer om det imorgon!).

Har du kommit igång med årets träning?

img_4316

Lämna gärna en kommentar,
antingen med ditt facebookkonto eller wordpress-dito längre ner på sidan. 

You Might Also Like

No Comments

Lämna en kommentar

%d bloggare gillar detta: