Tankar om träning

Mina träningsmål 2017

Så här vid ett årsskifte är det mycket det ska hinnas bloggas om innan man kan börja skriva inlägg som vanligt. Man ska göra återblickar och tänka framåt och det finns ju hur mycket som helst att blicka tillbaka på och tänka framåt om. Hursomhelst. Det nya året har precis börjat och mina träningsmål har liksom bara helt automatiskt formulerats, så jag tänkte skriva ner dem så de finns svart på vitt också och inte bara i mitt huvud.

Förra året tänkte jag mest att jag ville träna på känsla, inte vara resultatfokuserad och springa lopp om andan föll på. Det var ett bra år, men den här gången vill jag nog testa en lite annan approach och satsa på en mer strukturerad träningsvardag och framförallt med tydliga del- och slutmål. Under tiden ska jag självklart ha roligt och göra mitt bästa för att sprida träningsglädje utan att det blir klämkäckt (med hoppbilder och annat som väl kan uppfattas aningen klämkäckt…)

hopp

Delmål 1: Bli snabb på milen

Vi kan säga att detta är delmål ett. Att bli snabb på milen är egentligen ingenting jag vill satsa på, jag tycker att det är vidrigt att pressa sig i en mil (när man kan springa en lugn halvmara istället), men jag vill såååå gärna seeda mig till en bättre startgrupp till Göteborgsvarvet och då måste jag springa en snabb mil i mars.

Delmål 2: Springa halvmaran med en känsla av att vara stark

I maj springer jag Göteborgsvarvet för tredje gången. Just i år ser jag Göteborgsvarvet inte som det stora målet utan snarare som ett delmål på vägen till Åre. Till årets Göteborgsvarv hoppas jag att jag har lyckats träna så pass bra att jag inte känner att jag skulle behöva ett par månader till att träna för det (fast ärligt talat, känner man inte alltid att man gärna skulle ha tränat lite mer?). Jag satsar på Göteborgsvarvet som en slags formkoll inför sommarens utmaning, och förhoppningsvis blir det ett bevis på att jag har tränat rätt.

Delmål 3 / Slutmålet: Genomföra Salomon 27K i Åre

I mina planer för träningsåret 2017 har jag egentligen bara kommit till den 29 juli, för 27 km i fjällen i Åre tror jag nog i dagsläget kommer att bli årets största utmaning för mig. Jag blir glad och skitnervös när jag tänker på detta, men mest blir jag bara sjukt motiverad till att träna. När det är dags vill jag vara i så god form att jag kan ta in och njuta av upplevelsen däruppe. Jag kommer såklart vara skitnervös ändå, det hör väl till, men när jag väl är där vill jag inte känna att jag tränat för lite. Det får bara inte hända.

Bonusmål: Springa 1000 km

Ja, alltså, i år ska jag ju bli sjukt duktig på att registrera vartenda steg jag springer och visst skulle det vara jäkligt kul att landa på en fin, rund siffra nästa gång det är dags att summera året…

Har du några målsättningar för träningsåret? 

Lämna gärna en kommentar,
antingen med ditt facebookkonto eller wordpress-dito längre ner på sidan.
2

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  En dröm går i uppfyllelse: jag blir löpcoach - Träningsblogga
  5 januari, 2017 at 06:16

  […] känner verkligen att 2017 kommer att bli löpningens år. Bra träning, roliga lopp och upplevelser och så detta som grädde på moset. Nu kör vi! 2017, jag är […]

 • Reply
  Radiopremiär om träningsmål - Träningsblogga
  10 januari, 2017 at 09:16

  […] utan det var en producent från P4-programmet Karlavagnen. Han hade just läst mitt inlägg om mina träningsmål för 2017 och undrade om inte jag kunde låta mig intervjuas till kvällens program som skulle handla om […]

 • Reply
  Julia
  9 mars, 2017 at 10:52

  Hej,
  I år har jag att kara 3 chins ( klarade förra året målet 1 chib) och stå på händer utan vägg (delmål till gå på händer)! 🙂
  . Julia

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: