Löpning

En dröm går i uppfyllelse: jag blir löpcoach

Några dagar före jul slog jag till på en riktigt bra julklapp till mig själv. Jag har drömt om det ett tag, men det har liksom känts så himla seriöst så jag har inte riktigt gjort slag i saken förrän nu. Jag har hintat om detta i bloggen tidigare, men nu är det alltså helt klart och officiellt: jag ska bli löpcoach!

Jag har anmält mig till Löpcoach steg 1 med Urban Tribes. Efter avslutad kurs ska man ha verktygen som behövs för att kunna starta löpgrupper, men riktigt så långt har jag väl inte kommit i mina tankar än. Framförallt gör jag detta för min egen skull, helt enkelt för att lära mig mer om löpning. Kursen pågår i två dagar och är både teoretisk och praktisk och tar upp allt från hur man analyserar pulskurvor till hur man gör konditionstester och löpstyrkeövningar, löpskolning och mycket mer. Är så otroligt pepp på detta (och lite pirrig också får jag väl erkänna).

Det här hade jag aldrig kunnat tro om mig själv. Jag som avskytt löpning i större delen av mitt liv, ja idrott överlag har väl inte varit min grej. Och nu, blott tre år (ish) efter jag börjat springa så är jag helt hooked och ska alltså till och med utbilda mig inom området. Det är ju galet, vad har hänt med mig?

Jag känner verkligen att 2017 kommer att bli löpningens år. Bra träning, roliga lopp och upplevelser och så detta som grädde på moset. Nu kör vi! 2017, jag är redo!

running

You Might Also Like

No Comments

Lämna en kommentar

%d bloggare gillar detta: