Löpning

Det är NU det vänder

I söndags låg jag i sängen hela dagen, alldeles för bakfull för att ens orka diska undan efter festen. Dagarna innan hade jag ont i nacken. Dagarna innan det var jag för trött. Ursäkterna att inte träna har duggat tätt än så länge i år. Men så låg jag där i min bakisdimma och tänkte att enough är väl ändå enough.

Det är ingen skandal om man inte tränar på ett par veckor. Det kanske rentav är kroppen som säger en någonting. Men till slut går tiden bara för fort, och när ursäkterna att inte träna blir värre och värre, då får det ändå vara nog. Motivation kommer inte bara som ett brev på posten, det är någonting man får jobba lite för. Motivation kommer inte bara för att man anmäler sig till ett lopp, ibland får man fan bråka med sig själv lite också.

Igår tog jag mig äntligen ut på årets andra träningspass. Efter att ha jobbat till 17, handlat och städat så tog jag mig ut. En vanlig dag hade jobba till 17, handla och städa varit mer än tillräckligt för att jag skulle tycka att jag inte behövde träna också, men nu har jag ju bestämt att det får fan räcka nu.

run

Det har verkligen gått sådär med träningen under hösten och vintern, jag kan nog inte säga att jag har känt mig i riktigt bra form sedan i somras typ. Visst, jag har kunnat springa milen, men inte helt utan bekymmer. Jag har verkligen inte känt mig i riktigt bra form på länge. Och det finns knappt något jag vill mer just nu än att ändra på det.

Gårdagens runda blev en på drygt 4 km. Inte alls långt med tanke på hur långt jag brukar springa, och det gick verkligen inte särskilt snabbt heller. Men man måste börja någonstans. Jag ser dessa 4,4 km som början på återkomsten. Det är NU det vänder. Det är NU jag tar mig i kragen och tar tag i det här. Jag mår så bra av att springa, så nu ska ursäkterna sopas under mattan och motivationen plockas fram igen. Så är det bara.

 

You Might Also Like

No Comments

Lämna en kommentar

%d bloggare gillar detta: