Allt och inget

Vem är jag?

Januari brukar vara en bra månad för oss träningsbloggare. Eller ja, det beror ju på vad man tycker är bra då. Ur ren statistik-synpunkt brukar januari vara ganska bra, antagligen för att det är fler som behöver lite extra inspiration när de ska ta tag i träningen igen. Eftersom jag inte har varit bloggare i så många januari är detta mest en teori, men jag brukar märka av en liten topp i statistiken, och så även i år.

Det måste ju betyda att ni är några nya som har hittat hit! Fan vad kul! Välkomna! Hoppas att ni vill stanna kvar! Jag tänkte att det kanske kunde passa sig med en liten presentation.

Jag är:

Ida.
Från Norrbotten, men boende i Göteborg sedan ganska precis sex år.
Lärare på gymnasiet, undervisar i engelska och spanska.
Snart utbildad löpcoach (!!!).
32 år.
Relativt nyfrälst löpare. Började springa för ca 3,5 år sedan.

ida

Jag har:

Ett galet beroende av att köpa och lyssna på vinylskivor.
Sprungit ganska många lopp.
En iphone 7.
Inte hunnit läsa boken inför fredagens bokcirkel (men det brukar man komma undan med om man har med sig några flaskor cava).
Varit med i Göteborgs-Posten och Amelia, som någon slags löparprofil (galet).
Till och med medverkat i radio (något som jag fortfarande inte har vågat lyssna på).

gp1 2

Lite kort om mitt löparliv

Jag började som sagt att springa för 3,5 år sedan. Denna ganska drastiska förändring i min livsstil kom sig av att jag plötsligt märkte att jag inte orkade någonting. Klarade inte ens av att springa till spårvagnen. Jag gillade inte alls löpning i min ungdom, men den här gången fastnade jag för det. Den blev min terapi och mitt sätt att hålla mig frisk och i form.

Ganska snart började jag springa lopp. Främst lopp som var 5 eller 10 km. Men redan året efter blev jag sugen på en större utmaning och började träna för Göteborgsvarvet (21 km) som jag också klarade av. Det var en mäktig känsla att göra det knappt ett år efter mina första stapplande löpsteg.

Sedan dess har det blivit många fler lopp, och den största utmaningen jag klarat är 21 km fjällspring i Sälen. I år springer jag Göteborgsvarvet för tredje gången, men årets riktiga utmaning blir 27 km fjäll i Åre. Som längst har jag sprungit 22 km (och det var inte i fjällen det), så jag kommer verkligen att behöva fokusera på det när jag tränar i vår och sommar. Utöver detta ska jag också utbilda mig till löpcoach i vår, definitivt en dröm som går i uppfyllelse. Sedan de första stapplande löpstegen har det hänt en hel del om hur jag tänker kring denna underbara idrott.

christmasrun

I min blogg får du:

Mest läsa om träning (förmodligen mest om löpning).
Förhoppningsvis tips på en del matnyttiga grejer kring träning.
Inspiration till att träna. Det är liksom huvudmålet tror jag.
Läsa rapporter från träningspass som jag är helt lyrisk över.
Läsa om riktigt kassa, jobbiga träningspass och smärre livskriser.
Inte några expertutlåtanden kring träning (i fall inte innan jag har en utbildning med mig).
Högt och lågt.

Så välkommen hit du som är ny, och tack för att du fortsätter att läsa du som inte är lika ny. Gillar er som tusan alltså. 

backar

 

You Might Also Like

No Comments

Lämna en kommentar

%d bloggare gillar detta: