Styrketräning

En gammal bekant

Älskade träningsvärk! Jag har saknat dig! Jag antar att du kommer med ännu mer kraft imorgon, men du är välkommen redan idag!

Och med detta förstår ni kanske vad som har hänt? Jag har tränat någonting annat än min gamla vanliga löpning. Igår gjorde jag slag i saken och gick på ett pass Bodypump för första gången på jag vet inte hur länge. Förmodligen var det någon gång under tidig höst som jag senast körde ett sånt pass? Men som sagt, nu har jag ju ett gym tre minuter hemifrån så det finns fan (pardon my French) inga ursäkter.

Så hur var det då att ge musklerna en omgång för första gången på ett halvår-ish? 

Helt förjävligt. Eller alltså, det var ju lite skönt för jag kände ju att det verkligen behövdes (och behövs, nu måste jag bättra mig med styrkan), men det var också lite sorgligt hur svag jag kände mig. Efter andra (?) låten (då man tränar ben, som jag ju ändå tänker är relativt starka) höll jag på att få kramp i benen och var således otroligt glad över att nästa låt skulle genomföras liggande på brädan. Under tricepslåten skakade armarna så fort jag försökte röra dem. Nu var jag ändå väldigt, väldigt snål med vikterna på stången eftersom det är så pass länge sedan jag kört Bodypump, men det kändes ändå väldigt tungt. Tillbaka på ruta ett, helt klart.

Men det kom ju några riktigt bra saker från detta pass: 

  1. Träningsvärk. Det var inte igår.
  2. Insikt om att det är dags att sluta prokrastinera och ta tag i styrketräningen igen.
  3. En väldigt underbar känsla efteråt. Äta lite, krypa ner i sängen och dra igång Netflix efter ett sådant pass – så värt.

bodypump

You Might Also Like

No Comments

Lämna en kommentar

%d bloggare gillar detta: