Löpning

Härda ut så vänder det!

Jag hade planerat att gå på ett pass Bodybalance. När jag kom hem från jobbet var jag så trött och säker på att jag nog skulle somna om jag gick på Bodybalance (hur pinsamt vore inte det?), så jag bestämde mig för att ta en löprunda istället. Så svårt att somna på en sådan. Och så vet vi ju, att när det går trögt med löpningen, då får man bara härda ut för plötsligt en dag så kommer det att vända. Så efter att ha prokrastinerat i några timmar tog jag mig äntligen ut i ett mörkt och grådaskigt Göteborg.

Och så plötsligt hände det! Jag började springa och jag ville fortsätta springa. Jag ville inte stanna och kolla mobilen eller vända hem och dra igång Netflix. Jag blev irriterad när jag hamnade vid rödljus, som i ärlighetens namn andra gånger kan göra mig lite lättad eftersom de är en legitim anledning att pausa lite. Men ikväll ville jag inte det.

IMG_4961

Stegen kändes bra, flåset kändes bra. Jag kollade inte klockan en enda gång utan gick helt och hållet på känsla, och känslan var bra. Efteråt såg jag att jag för ovanlighetens skull lyckats hålla ett ganska jämnt tempo. Förmodligen var det därför det kändes bra. Ibland är mina vanliga löprundor orimligt lika intervallpass: jag springer snabbare än jag orkar och måste stanna och vila eller åtminstone sakta ner. Sedan springer jag snabbare än jag orkar igen. Men inte ikväll. Ikväll flöt det bara på.

Ganska precis 7 km blev det. Längre än de senaste passen, kortare än jag vill att mina framtida pass ska vara. Det duger för just nu. Det är så klart godkänt för en mörk, grådaskig torsdagskväll. Känslan är så bra nu. Det känns som att jag börjar hitta tillbaka till löpningen. Jag börjar minnas varför jag gillar den så mycket. Hurra! Och med det så har jag tränat tre gånger denna vecka, vilket ju är mitt mål för tillfället. Den här veckan kommer jag nog lyckas klämma in fler än tre pass. Känns så himla bonus och bra!

Dagens visdomsord då från en gammal och vis 32-åring: härda ut! Plötsligt vänder det! 

IMG_4935

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Bloggsvepet - Helena Enqvist - hon som cyklar lite
    29 januari, 2017 at 16:41

    […] och uteblivna träningspass. Men nu verkar det vända, även för mig. Ida Aspviken postade ett löpinlägg med mycket glädje i och bilden var riktigt fin och stämningsfull. Härda ut så vänder det hade […]

  • Lämna en kommentar

    %d bloggare gillar detta: