Löpning

Ett träningspass är alltid ett träningspass

Tiden går, och nu har vi stängt januari månad. Skönt tycker jag, ett steg närmare våren. Nu ska vi bara ta oss igenom februari också…

Januari var inte direkt min bästa träningsmånad. Det tog ett tag innan jag kom igång ordentligt, men huvudsaken är att jag är igång. Igår stängde jag träningsmånaden med ett löpbandspass. Planen var att springa 90 sek-intervaller, men det gick inte direkt som planerat.

Jag värmde upp med lite lätt jogg i 10 minuter. Sedan rätt på intervallerna. Planen var alltså att springa 90 sek, sedan ståvila 30 sekunder, och upprepa detta minst 12 gånger. Efter tre intervaller stannade bandet plötsligt när jag hoppade upp på kanten för att vila mina 30 sekunder. Stod och tryckte som en dåre för att få igång det och inte tappa flytet, men det började summera passet och hela kalaset. Var helt ur fas när jag väl kunde starta det igen, så jag ändrade strategi. Sprang ett par jävligt snabba kilometer, lite nerjogg på det och så nöjde jag mig. Jag tog mig runt 5 km och det gick rätt snabbt, såpass att jag var lite illamående efteråt. Absolut ett bra pass, men så sjukt störigt när det inte blir som man tänkt sig… Men något slags snurrigt intervallpass med korta intervaller och så ett par tusingar mitt i. Nåväl, sprang gjorde jag ju i alla fall!

Och med det är januari över. Jag känner mig riktigt taggad på att träna nu. Säker på att februari kommer att bli en bra träningsmånad. Häpp!

spegelselfie

 

You Might Also Like

No Comments

Lämna en kommentar

%d bloggare gillar detta: