Löpning

Löpningens dag

Jaja, oavsett om jag är på min sjunde säsong eller ej så fortsätter jag att skriva, ty hur skulle livet se ut om jag drog ut och sprang och sedan inte skrev om det? Helt omöjligt att föreställa sig.

februaryrun

Idag vaknade jag för ovanlighetens skull ganska pigg. Däckade tidigt igår, vaknade elva timmar senare… Helt klart var det att jag äntligen skulle ta en löprunda i dagsljus. När hände det senast? Tyvärr fick jag ingen blå himmel och strålande sol, men hur mycket kan man egentligen förvänta sig av februari? Dagsljus fick duga.

skatas

Planen var utstakad sedan flera dagar tillbaka. Springa i dagsljus, springa i Skatås. Har inte sprungit i Skatås sedan i december, så det var long overdue. Knappt två kilometer hemifrån är jag framme vid spåren i Skatås, och idag blev det till att hoppa på 8:ans spår. Att springa var lite jobbigt de två första kilometerna, men det är standard. Efter två kilometer hade jag hittat andningen och trots att det snöade och regnade och blåste emellanåt så kände jag mig både stark och lätt. Det var inte jobbigt att springa! Jag kände inte ett behov av att stanna och hämta andan en enda gång. Jag sprang kanske inte jättesnabbt, men jag sprang 11,5 km!

skatas1

11,5 km och årets hittills längsta pass. Nu när min plan är att försöka bli lite snabbare på milen ska jag inte springa långpass (jag tänkte att mitt max skulle ligga på 10-11 km nu), men idag hade jag seriöst gärna velat (och orkat) springa längre. En riktigt behaglig runda med andra ord, som jag gärna hade förlängt. Jag tror faktiskt att de senaste veckornas intervallpass på löpbandet har gett resultat?

Tror att jag har hittat ett vinnande träningsplaneringskoncept nu. Ett par snabba rundor alt. intervallpass i veckan, och så en något längre löprunda på runt en mil. Återstår bara att komma fram till var jag ska klämma in styrketräningen, men jag ska nog komma på någonting smart där också (hmm låt mig fundera).

Förresten så är det löpningens dag idag. Rimlig dag att riva av årets hittills längsta pass va? Har ni också firat? 

You Might Also Like

No Comments

Lämna en kommentar

%d bloggare gillar detta: