Löpning

Uppdatering kring årets träningsmål

Tänk ändå att jag hade världens träningssvacka under hösten. Alltså, jag tränade väl relativt regelbundet, men inte så ofta och förmodligen inte heller så effektivt. Med tanke på hur mycket jag vill springa just nu känns det orimligt att det fanns en period då det var det sista jag ville göra. Men det är ju en bra påminnelse till både mig och alla andra som någon gång hamnar i en svacka: det vänder. Det vänder fan alltid.

Hur går det med mina träningsmål?

Jomen tackar som frågar (okej, jag inser att det inte var någon som frågade). Det går bra! Mitt första mål är ju att bli snabb på milen (okej, snabbhet är relativt, men jag ska i alla fall persa på milen). Som bekant går tiden väldigt snabbt, och nu är det bara en månad kvar tills jag har tänkt göra det. Men jag tror faktiskt att det kan gå. Jag springer flera gånger i veckan, och jag har även fått in en bra rutin med intervaller. Om bara några veckor kör jag årets första lopp (8 km), som jag tänker får bli någon slags formkoll.

När Varvetmilen sedan är gjord är det dags att börja tänka på längre distanser igen. Längtar verkligen efter det! Långpasslördagar, finns det något bättre? Först ut av årets långlopp är då Göteborgsvarvet i maj. Målet är såklart att persa på halvmaradistansen också. Borde inte vara omöjligt. I slutet av juli är det så dags för (vad som skulle bli) årets stora utmaning: Salomon 27k i Åre.

Ny utmaning?

Som det ser ut nu blir Salomon 27k kanske inte alls årets största utmaning… Eventuellt har jag något mycket galnare på gång också. Om ingen säger nej och drar i min handbroms snart!

Förra årets fjäll. (Som du kan läsa mer om här om det skulle intressera dig.)

 

Lämna gärna en kommentar,
antingen med ditt facebookkonto eller wordpress-dito längre ner på sidan.
Du kan också följa min blogg via Bloglovin’ , smidigt och bra osv.
 

You Might Also Like

No Comments

Lämna en kommentar

%d bloggare gillar detta: