Löpning

Formkoll i form av långpass

Det finns hopp om liv. Solen visar sig ibland, och på gårdagens runda så pass mycket att det värmde och blev sådär lite våraktigt. 

Jag älskar fredagar. Jag lever inte för helgen, men herregud vad jag älskar fredagar. Jag slutar dessutom jobbet tidigt på fredag och det gör ju inte dagen sämre direkt. Checkar ut vid lunchtid och får således nästan långhelg varenda vecka. Ibland nyttjar jag tiden till att bedöma uppsatser eller dylikt, eller åka till Majorna och fynda vinylskivor. Igår nyttjade jag tiden till att suga i mig solljus (för vem har sett solen alls det senaste halvåret-ish?) i löpspåret.

Den senaste tidens löpträning har ju mest bestått av kortare distanspass och intervaller. Eftersom mitt första större mål för i år hela tiden har varit att springa Göteborgsvarvet har det känts rätt lugnt, jag vet ju att jag kan träna mig upp till att klara 21 km. Nu har mina mål som bekant reviderats lite i och med att jag är sugen på att testa maraton, och således behöver också träningsplanen justeras en aning. Därför bestämde jag mig för att igår se hur kroppen svarade på ett längre pass, att se vilket utgångsläge jag har inför den här himla maratonsatsningen.

Jag sprang mot Skatås, ut på Åttanspåret och gjorde en sväng runt Lilla Delsjön, sedan ut på Åttan igen och hem igen. Trots att jag bara hade två lager ganska tunna tröjor på mig så blev det riktigt varmt emellanåt. Sol värmer ju, det hade jag nästan hunnit glömma! Med risk för att låta lite klämkäck: det var fan den perfekta dagen för löpning. Lagom kallt, blå himmel, vårkänslor fast ingen pollen och därför ändå lätt att andas. Den här tiden kan väl likställas med början av hösten när man pratar om perfekta förhållanden för att springa.

Totalt blev det en runda på 17 km. Som vanligt tog det ett par kilometer att komma in i rätt andning, och givetvis var jag tvungen att ta ett fotostopp eller två vilket ju gjorde att jag kom in i en andra andning. Sista kilometern sved det rätt bra i benen, men efteråt hade jag inte ont någonstans, vilket väl ändå bådar gott inför vårens alla långpass. Framförallt känns det bra inför Göteborgsvarvet, tidigare har jag nog inte varit uppe i denna distans redan i februari, utan snarare i april.

Nu är jag uppe i nästan tre mil löpning denna vecka, vilket väl kanske inte är mycket om man ska maratonsatsa, men definitivt mycket om det är ett tag sedan man varit uppe i de träningsmängderna, så nu ska jag nog chilla med löpningen resten av helgen. Jag hoppas verkligen att kroppen svarar väl på ökad träningsmängd, så att jag kan genomföra allt jag vill i vår och sommar. Gör den inte det så kommer jag att skippa maraton. Jag vet ju att jag är sent ute med att satsa på den distansen redan i början av juni, så det vore inte konstigt om kroppen inte hängde med. Men jag ska verkligen, verkligen göra mitt bästa och hålla båda mina två tummar för att allt går väl och jag får genomföra 42 km. Det hade varit så jäkla häftigt.

Tränar ni något i helgen? 


Följ gärna min blogg via Bloglovin’ , smidigt och bra osv.

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply
  Mari
  25 februari, 2017 at 07:53

  Grymt! Ser ljuvligt ut 🙂 I norr är det massa snö, vilka kontraster 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   25 februari, 2017 at 11:31

   Verkligen ljuvligt!
   Och ja verkligen kontraster. Just den här tiden på året märker man hur stora skillnader det kan vara!

 • Reply
  Camilla
  25 februari, 2017 at 08:20

  Superbra Ida! Håller med Mari, vilka kontraster! Här är det ju också full vinter. Men det ser underbart ut!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   26 februari, 2017 at 09:54

   Det var verkligen underbart! Och så igår började det snöa, vad less jag blev… (Fast den försvann lika snabbt som den) Glad att jag hann ut i löpspåret i solen i fredags iaf 😀

 • Reply
  Linnea
  25 februari, 2017 at 09:43

  Vilken härlig runda! Här kom det så mycket snö och var så isigt så jag tog mig bara 5,5 km igår , inklusive en vurpa.
  Nu blir jag oxå sugen på mara när jag ser att du skriver det lite överallt!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   25 februari, 2017 at 11:32

   Är inte avundsjuk på snön, och hoppas veeeerkligen vi slipper mer av den varan i Gbg…
   Kör mara du också! I Stockholm kanske? 😀

 • Reply
  Nina
  25 februari, 2017 at 17:14

  Inspirerande! Så häftigt med din satsning, stadig tumme upp! Finväder dessutom ☀?

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   26 februari, 2017 at 09:48

   Tack för tummen!! Känner mig riktigt pepp på detta, hoppas att det går vägen 🙂

 • Reply
  Sandra
  25 februari, 2017 at 18:16

  Kul med maran. Ska springa min första igår med ?. Spännande att följa din träning i vår.

 • Reply
  Malin
  25 februari, 2017 at 21:04

  Häftigt! Här faller snön så inga vårkänslor än. Däremot springsug, särskilt efter att ha läst detta!

 • Reply
  claratoll
  26 februari, 2017 at 09:24

  Lycka till med träningen! Enligt mig är du nog inte jättesent ute med träningen för det, det hade varit värre om det var två veckor kvar.. 😉

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   26 februari, 2017 at 09:42

   Haha ja det hade varit jättevärst! 😀
   Skönt att du säger så iaf, du som är proffs på det här med träning, det gör mig lite lugnare 🙂

 • Reply
  Annika
  26 februari, 2017 at 10:46

  17 km är riktigt bra! Jag drog 12 km igår. Måste öka på lite jag med.
  Ikväll blir det ett core-pass.

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: