Löpning

Veckans måndagsintervaller

När jag skriver detta är jag så trött att ögonen går i kors, jag ska sova pronto, men kan ju inte köra veckans måndagsintervaller utan att dela med mig av dem. Såklart.

Måndagsintervallerna måste faktiskt vara en av de bättre rutinerna jag någonsin har skaffat mig. När jag tänker efter har jag nog aldrig haft någon sådan där riktig träningsrutin som många har (typ långpass på lördag, bodypump på torsdag), utan har väl tänkt till lite inför veckan, men aldrig varit noga med att någonting specifikt ska ske någon specifik dag. Ja, förutom nu då. För nu har ju måndagsintervallerna skett flera gånger, och då är de väl en rutin? Hursom.

Veckans måndagsintervaller

Denna vecka var jag inspirerad av ett pass som MarathonEmma körde häromsistens, så jag gjorde ett liknande som blev som följer:

2 km uppvärmning
6 x 500 meter (med 1 min ståvila mellan varje)
ca 1,5 km nedjogg

Enkelt och bra och svettigt! Gillade att springa intervaller på 500 meter. De var liksom lagom långa för att kännas jävligt jobbiga, men ändå lagom korta för att jag skulle känna att jag kunde överleva dem. Rekommenderas!

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Linnea
  27 februari, 2017 at 23:40

  Härligt pass! Hur tänkte du med tempo? Bestämde du dig för ett visst tempo eller körde du så fort du orkade eller något annat?

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   28 februari, 2017 at 20:28

   Jag bestämde mig för och höll ett och samma tempo de första fem intervallerna, sedan öste jag på allt jag kunde på den sista 🙂

 • Reply
  Anna
  28 februari, 2017 at 07:08

  Najs! Fast är det en badmössa du har bredvid dig? Så mycket har jag nog aldrig svettats ?…

 • Reply
  Lina
  28 februari, 2017 at 07:10

  Dessa ska jag testa!

 • Reply
  Mari
  28 februari, 2017 at 12:21

  grymt ju! Heja dig 🙂

 • Reply
  Lifestyle by Cherie
  2 mars, 2017 at 20:31

  Härligt 🙂 Jag laddar inför helgens intervaller med min kompis 🙂 Dock får vi nog allt testa dessa en annan gång för i helgen kör vi 40/20-intervaller 🙂

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: