Löpning

Jakten på milen

Jag har en skitbra runda på 4 km. En på 6 km. En på 12. En på 17 km. Men jag har fasen inte lyckats hitta en bra milrunda som utgår hemifrån och som stannar på 10 km precis när jag är hemma igen. Hur svårt kan det vara? Ibland vill man ju bara riva av milen. Inte några 6 km och inte heller 12. En mil, ge mig en mil!

Så ikväll när jag skulle ge mig ut och springa var det mitt mission. Att springa en mil utan att behöva göra en massa kringelkrokar i närområdet i slutet av passet. Det började rätt bra, tog några omvägar på den där 6 km-rundan. Istället för att springa raka vägen mot Ullevi tog jag av mot Heden för att ha gjort en lite längre sväng innan jag kom till Ullevi. In mot Odinsplatsen istället för raka vägen från Ullevi hemåt. Jamen lite så där höll jag på, och tyckte att det gick rätt bra. Tills jag närmade mig hemma då, och såg att klockan stod på 7 km. Hur i hela himla friden?!

Plussade på rundan med den där 4 km-biten. Och det innebär att jag nu har en rätt bra runda på 11 km. Men milen, milen! Ja, ni märker ju vilka stora problem jag har i livet just nu. Hmm. Om jag plockar bort den där extrasvängen vid Heden kanske jag lyckas hitta min milrunda.

Jaja, nog med svammel. Ikväll var jag ute och sprang. Jag sprang 11 km. Det kändes riktigt jäkla bra. Höll ett relativt snabbt tempo för att vara jag. Löpningen och kroppen känns oförskämt bra just nu. Hoppas verkligen att det håller i sig. Häpp!

Har ni tränat något? 

En dassgrå asfaltsrunda är också en runda.


Följ gärna min blogg via Bloglovin’ , smidigt och bra osv.

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply
  Camilla
  1 mars, 2017 at 21:44

  Kämpigt att hitta milen 🙂 jag tror att det finns nån kartfunktion/sida för att mäta sträcka. Men nu får du ju flera pass under tiden du letar efter milen 😉

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   2 mars, 2017 at 08:25

   Hehe precis, kan ju bli en lite rolig utmaning när jag är ute och springer, att pricka in prick en mil, hehe 😉

 • Reply
  Emma Hällbacka
  1 mars, 2017 at 22:05

  Aaah jag vet precis problemet. Hatar att behöva springa några extra varv runt gården bara för att få ihop sina kilometer. Det känns liksom som fusk :O Har en grym runda på 9,5 och en grym på 10,5… haha!!

 • Reply
  Clara
  1 mars, 2017 at 22:20

  Haha vilket problem! Mitt är mer: orka milen! Hoppas du hittar den perfekta slingan snart 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   2 mars, 2017 at 08:23

   Haha eller hur, känner verkligen att alla borde tycka synd om mig som måste leva med såna här problem :O

 • Reply
  Janina
  1 mars, 2017 at 22:39

  Här där jag bor är det supertråkigt att träna öht. Det är en rak by och det finns bara fram och tillbaka samma väg. Inget runt liksom ? Helt värdelöst! Blev en snabb promenad på 9km iaf, lite mör idag efter att ha åkt Halvvasan igår.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   2 mars, 2017 at 08:22

   Trist med ingenting runt alls! :O Fast ändå liiite skönt att bara mata på, bara att vända när man har sprungit 5 km ju så har man milen, haha 😀 Grymt att du körde Halvvasan, har sådan respekt för alla som gör sånt, kan inte vara lätt alltså!

 • Reply
  Mari
  2 mars, 2017 at 06:12

  Haha, känner igen det där. Det blir liksom alltid fler eller färre kilometer, men nu har jag hittat en perfekt runda som stannar på eeeeexakt 10 km 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   2 mars, 2017 at 08:20

   Men gött!! Det är mitt mission i vår, att hitta den perfekta milen! 😀

   • Reply
    Mari
    2 mars, 2017 at 17:52

    Du kommer finna den, jag lovar 🙂

 • Reply
  Martina
  2 mars, 2017 at 06:58

  Ummm du har en 4-km och en 6-km… Låt dem göra lite love <3 så blir det ju 10. 😉 … Nä vet vad du menar! Jag har en perfekt mil som startar och slutar vid grinden hemma – blev så nöjd när jag hittade den. 😀

 • Reply
  hopihopi
  2 mars, 2017 at 09:20

  Jag känner att jag äntligen är tillbaka på banan igen och sprang faktiskt en runda på sju kilometer igår. Wohoo! Äntligen liksom!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   2 mars, 2017 at 09:49

   Åh så härligt! Det är bästa känslan, när man känner att man är på gång! 🙂

 • Reply
  Annika
  2 mars, 2017 at 10:51

  Jajjemen! Core 30 min i grupp och 100 kcal på bandet bara för att igår. Idag blir det intervaller i grupp på gymet.

 • Reply
  Mia
  2 mars, 2017 at 12:12

  Kan tyvärr inte hjälpa dig trots att jag bor i Göteborg. Mina rundor är 6.2, 7.5, 8.2 och 12… 😀

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   2 mars, 2017 at 19:40

   Haha, äsch då. Får fortsätta leta.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   3 mars, 2017 at 08:19

   Alltså, Mia! OM du råkar se detta: jag får typ aldrig kommentera på din blogg! Får upp felmeddelande gång på gång: ”Forbidden

   You don’t have permission to access /wp-comments-post.php on this server.”. Sjukt irri, för jag ville ju ge min sympati ang din faceplant och osolidariska medmänniskor.

 • Reply
  Annika
  2 mars, 2017 at 13:02

  Jag håller som bäst på att hitta en långrunda som jag ska köra i vår. Har en bra för 12 km, men ska det bli längre måste jag köra lite runt, runt i parken. Ingen stor grej egentligen, men ja, ni vet ju hur det är.

 • Reply
  Sandra
  2 mars, 2017 at 19:15

  Har samma problem som du. Däremot transportlöpning till jobbet är kanon. 1 mil dit och 1 mil hem, det blev dagens löp pass för mig.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   2 mars, 2017 at 19:43

   Wow, vilken bra transportlöpning! Jag har bara typ 2 km till jobbet, så transportlöpning blir aldrig av… man kan ju springa omvägar iofs, men men… :O

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: