Allt och inget

Om att inte vara smidig. Och BodyBalance.

Löpare är kanske inte kända för att vara de smidigaste människorna. I alla fall inte i kroppen, i övrig smidighet är vi väl som folk är mest. Jag är verkligen sämst på allt som har med stretch och rörlighet och sådana saker att göra. Jag vill ju inte göra sånt, jag vill ju springa. Men jag antar att det är ett nödvändigt ont, precis som styrketräning om man vill springa långt utan att skada sig och så där. Ja alltså, förnuftet säger ju det…

Döm då ändå om min förvåning ikväll när jag inte avbokade Bodybalance-passet och faktiskt pallrade mig till gymmet för en timmes rörlighetsträning. Och ja, det var lika skönt och nödvändigt som jag misstänkte. Fattar inte varför jag alltid drar mig för att göra detta? Måste absolut bli bättre på det, och eftersom jag ändå hade vilodag från löpning idag passade det ju bra med lite lugnare slags träning. Ett pass Bodybalance behöver ju inte nödvändigtvis betyda ett pass mindre med löpning. Ju. Ett pass Bodybalance betyder kanske ett avsnitt mindre av en serie, men det kan det väl vara värt.

 

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Camilla
  2 mars, 2017 at 20:16

  Bra där! Aktiv vila vet du 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   2 mars, 2017 at 20:19

   Jamen exakt! Får klämma in detta i min träningsrutin. Vilodag från löpning på torsdagar helt enkelt.

 • Reply
  Malin
  2 mars, 2017 at 20:28

  Måste testa bodybalance nån gång. Även om jag fortfarande inte riktigt vet vad det är…

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   3 mars, 2017 at 07:42

   Ja, det får du göra! Men ja, vad är det egentligen? Någon slags blandning av yoga, pilates och tai chi typ? :O

 • Reply
  Reach Your Goal
  2 mars, 2017 at 20:35

  Som fotbollsspelare så har jag inte heller mycket att skryta med när det kommer till rörlighet och precis som du säger, det är ju oftast väldigt skönt med sådan träning. Ändå drar jag mig också för det..

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   3 mars, 2017 at 07:44

   Jamen det är som att jag känner att ett pass måste vara stenhårt och svettigt för att det ska vara värt tiden… Inte bra! Detta är ju SÅ värt tiden också, och har man ändå vilodag från annan träning så…

 • Reply
  Emma Hällbacka
  2 mars, 2017 at 21:32

  Detta är den sista pusselbiten i mitt träningsschema nu… måste få till rörligheten, gah!!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   3 mars, 2017 at 07:45

   Ja, alltså det känns ju som en rätt bra del att få in! Måste verkligen hitta en rutin för detta… :O

 • Reply
  Linnea
  2 mars, 2017 at 22:30

  Jag Gud vad stel man är! Jag stretchar aldrig och gör ingen ”tänjande” träning. Jag har blivit sjukt stel i hälsenorna på sista tiden. Svårt att gå i trappen på morgonen..

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   3 mars, 2017 at 07:46

   Varför är det så svårt att få till??? Borde egentligen vara rätt högt prioriterat när man är löpare :O

 • Reply
  Mari
  3 mars, 2017 at 06:33

  Ja herre!! Men ändå har jag blivit bättre, men man förstår nog inte hur mkt rörlighet gör egentligen. Hur var passet? Övningar osv?

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   3 mars, 2017 at 07:48

   Jomen passet var bra, kommer nog gå på det igen! Det var inte svettigt direkt, men en hel del tänjande av kroppen, så SKÖNT. Lite solhälsningar och kobror och liknande också 🙂

 • Reply
  Annika
  3 mars, 2017 at 09:44

  Jag är inte sådär likstel som många säger sig bli av löpningen. Jag slarvade med stretch tidigare och förra året vid den här tiden sa mitt it-band stopp. Blev att vaska maraton-platsen och rehaba mellan mars och maj. Rekommenderas ej.

 • Reply
  Märta
  5 mars, 2017 at 22:38

  Åh I löööööv bodybalance! Saknar det jättemycket eftersom det inte finns på mitt gym.

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: