Allt och inget

Lugn och ro och harmoni

Jag har precis spenderat kvällen med en klassuppsättning uppsatser och en halv klassuppsättning bokrecensioner. Två dagar hemma från jobbet och jag kände mig genast hopplöst efter. Det är sådana tider nu. Jag känner mig lugn i att jag vet att jag alltid löser det, men ändå stressad över att veta att jag är inne i en sådan där period just nu. I läraryrket kommer de där topparna; inför lov, inför utvecklingssamtal, inför och efter nationella prov, inför betygsättning. Det är svårt att ha en jämn arbetsbelastning i det här yrket.

Klockan slog 21:30 och jag hade precis bedömt dagens sista uppsats, satte mig ner vid datorn, plockade upp bloggen för att skriva ett inlägg om rörlighet. Men det för vänta, för när jag lade undan den där uppsatshögen kom jag på en så sjukt härlig sak, som jag nog inte ens har berättat för er (ni som alltid får veta allt!). Jag har en spa-helg coming up nästa vecka! Så istället för att skriva ännu ett inlägg om hur jag måste bli bättre på att träna rörlighet, så satte jag mig och började googla det här spa:et jag ska till nästa helg (Yasuragi).

Vi ska nämligen ha vår kickoff med Asics Frontrunner där, och just idag är jag sjukt glad att de valde ett spahotell för detta. Jag har bara varit på spa en gång, och det var flera år sedan, och så jäkla underbart härligt. Vi kickoffar inte förrän på lördagen, men eftersom jag har en bit att åka för att ta mig dit bestämde jag mig för att lyxa till det och boka en extra natt där och åka upp till Stockholm redan på fredag. Blundar och fantiserar om hur jag kommer dit på eftermiddagen, checkar in, äter något sjukt nyttigt (så där som man väl gör på spa), tar en löprunda och sedan bubblar i badet lite på kvällen. Somnar gott och är alldeles lugn och harmonisk. Seriöst, det måste bli prick så.

Tanken på detta räddade mig just från att bryta ihop över att jag måste stiga upp tidigt imorgon och ge mig ut i snön (!) och åka till jobbet och stressa som fan innan utvecklingssamtalsdeadline. Man borde alltid ha ett spabesök att se fram emot.

I en bastu i Tornedalen. Nästa vecka blir det bastu i Nacka istället. Säkert också bra. 

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Ida
  8 mars, 2017 at 06:06

  Bor 5km från yassuragi. Mkt härligt ställe. Lyllo dig.

 • Reply
  Nina
  8 mars, 2017 at 09:17

  Yasuragi är på min bucket list!! Njut något alldeles förskräckligt 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   8 mars, 2017 at 22:56

   Det ska jag verkligen göra. Ska bli underbart att gå runt i badrock en hel helg också! 😀

 • Reply
  Mari
  8 mars, 2017 at 09:28

  Yasuragi har jag baaaara hört bra om, så du/ni kommer få det löjligt bra 🙂

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: