Löpning

Det blev onsdagsintervaller istället

Måndagsintervaller på onsdag! Ur led är tiden! Nämen, eftersom jag kände mig lite ur gängorna i början av veckan så blev det ju såklart inga måndagsintervaller (så himla trist, älskar ju den traditionen). Idag kände jag mig dock som mitt vanliga jag igen, var sugen på att testa att springa lite och när det snöade i sidled bestämde jag mig för att löpband var en utmärkt idé. Således: intervaller (för vad gör man annars på löpband? Huvvaligen för rastlösheten av att bara stå där och springa i samma takt och tempo).

Så efter att ha jobbat som en dåre hela dagen och halva kvällen traskade jag iväg till gymmet strax före stängning och rev av ett riktigt svettigt pass; jag tror nästan att 500m-intervallerna är mina nya favoriter. Kan verkligen rekommendera dem! Så här körde jag ikväll:

2 km uppvärmning
6 x 500 meter (1 min vila mellan) i 4:50-tempo
1 km nedjogg 

Alltså jag är så sjukt nöjd med detta pass. Kändes bra på alla sätt och vis. Är nog särskilt nöjd med att jag inte sänkte tempot under de sista intervallerna som faktiskt var jävligt jobbiga, utan kämpade på.

Nu blir det nog inget mer spring innan lördag då det är dags att springa årets första lopp. 8 km i Skatås ser jag väl mest som en kul grej och ett bra tempopass, men lopp är alltid lopp och då vill man ju vara på topp (varsågoda för förstklassigt rim).

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Anna
  9 mars, 2017 at 07:00

  Så impad över folk som tar sig i väg och tränar sent på kvällen!!Så galet jobbigt ju! Hellre upp i svinottan eller pussel med lunchen. På kvällen är jag mest som en urlakad wettexduk :). Bra jobbat!!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   9 mars, 2017 at 18:27

   Och jag tvärtom: så sjukt impad över folk som tränar tidigt på morgonen. Förstår inte hur det går till!

 • Reply
  Mari
  9 mars, 2017 at 08:05

  🙂 Heja dig! Grymt… Ser fram emot när löparbanan här i närheten tinar fram, vill springa intervaller….nuuuuu 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   9 mars, 2017 at 18:27

   Jaa det är ju ändå något sjukt tillfredsställande med att springa intervaller 😀

   • Reply
    Mari
    12 mars, 2017 at 17:55

    Sjukt, men ja. Det där med intervaller är speciellt 🙂

 • Reply
  Annika
  9 mars, 2017 at 16:27

  Shit, vad starkt! Jag skulle nog inte palla 500 m i 4:50 tror jag. Nu måste jag ju prova i alla fall.

  Jag kör intervaller i grupp.
  7 min på treans lutning, 5 min femmans lutning och 3 min på sjuans lutning. En minut tempoökning mitt alla tre intervallerna. Valfri fart, min är låg pga lutet. Det suger i benen att enbart jobba i uppförsbacke.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   9 mars, 2017 at 18:29

   Alltså jag blev lite förvånad själv faktiskt, brukar inte springa så snabbt, men man vet ju uppenbarligen inte att man kan innan man har testat, haha 😀
   De intervallerna du beskriver låter ju också rätt svettiga alltså, får testa dem någon dag!

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: