Löpning

Vårtävlingarna 2017

Lördag. Vaknar tidigt. Rätt pepp. Idag är det dags för årets första lopp! Ångrar eventuellt beslutet att dricka öl kvällen innan, men det är som alltid lätt att vara efterklok. Inte ens det ska få förstöra känslan av årets första loppdag. Det är Vårtävlingarna i Skatås som är först ut, och vårtävling it is, det känns verkligen som första vårdagen; solen skiner och fåglarna kvittrar. Ja, ni vet hur det är.

Det är 279 startande i dagens lopp. Man måste ändå gilla sådana här små lokala lopp. Inga människor att trängas med, inga armbågar. Man är på plats en halvtimme före start för att hämta ut sin nummerlapp. Sedan har man ändå gott om tid till att prata med bekanta människor på plats, värma upp och gå på toaletten.

Starten går klockan 11, och banan är den välbekanta grusåttan i Skatås, som man vid det här laget nästan skulle kunna springa med förbundna ögon (nåja). Faktiskt ganska trevligt att veta prick var man är, prick hur långt man har kvar, prick var nästa backe är.

Jag känner mig väldigt flåsig, vilket kanske inte är så underligt med tanke på sämsta tänkbara uppladdning, men jag släpper pressen och kraven och bestämmer att detta blir en bra träningsrunda no matter what. Spelar ingen roll om jag inte springer den snabbare än jag brukar när jag tränar. Så jag springer lugnt och sansat i tre-fyra kilometer, och känslan blir bättre och bättre. Jag springer om några och så blir jag sjukt pepp av att folk är så snälla och står och hejar efter banan trots att vi typ är i skogen. Jag älskar när folk hejar och jag ropar alltid ”Tack!” och då får jag alltid lite mer fart i benen. Andra halvan är det rätt bra tryck i benen faktiskt och precis som alltid när jag springer lopp (och som väl känns rätt rimligt) är jag helt slut när jag springer i mål.

Åttan är inte fullt 8 km lång, utan kontrollmätt till 7,8 km. Jag rullar över mållinjen på 43:39. Gillar man siffror så ger det ett snittempo på 5:36/km. Det är jag galet nöjd med! Det är verkligen ingen tid jag brukar köra mina vanliga träningsrundor på åttan på. Så trots allt lyckades jag få upp en tävlingsfart, och trots att uppladdningen som sagt var katastrofal så blev det ganska bra, och det bådar ju ändå ganska gott inför säsongen.

Det var första gången jag sprang en av Vårtävlingarna. Nästa helg kör de igen, då längre distanser. Hade gärna varit med då också, men då är jag inte i stan. Grymt arrangemang i alla fall, en riktigt bra tävling att starta upp säsongen med. Förmodligen kör jag nästa år igen!


Följ gärna min blogg via Bloglovin’ 

You Might Also Like

31 Comments

 • Reply
  Camilla
  12 mars, 2017 at 09:32

  Grattis! Grym tid ju!

 • Reply
  Linnea
  12 mars, 2017 at 10:07

  Grym tid!! Vilken start på loppsäsongen!

 • Reply
  Sara Borg
  12 mars, 2017 at 10:39

  Grattis till en fin start på tävlingsåret 2017! 🙂

 • Reply
  Lifestyle by Cherie
  12 mars, 2017 at 11:22

  Härlig start på tävlingsåret 🙂 Känner mig fruktansvärt peppad på tävling när det nu börjar ramla in olika inlägg från folk som börjat springa lopp i år 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   12 mars, 2017 at 12:00

   Ja, visst är det sjukt härligt att loppsäsongen börjar vara igång? Älskar att både läsa och skriva om lopp! 🙂

 • Reply
  hopihopi
  12 mars, 2017 at 11:27

  Grattis till en bra tid! Det är något med tävlingar alltså, man springer oftast snabbare då

 • Reply
  Stefan
  12 mars, 2017 at 12:39

  Om jag hade sagt det går, så hade det varit — Du hade en bra dag idag Ida 🙂

 • Reply
  Erika - Löpningen & Jag
  12 mars, 2017 at 13:02

  Åh vad härligt med lopp! Grattis till en fin tid 😀

 • Reply
  Sandra
  12 mars, 2017 at 16:17

  Vilken fin start med vårväder och snabb tid. Bra gjort kanske funka bra med uppladdningen dagen innan ?

 • Reply
  Mari
  12 mars, 2017 at 17:55

  Grymt ju! Och de där vårkänslorna….. blir lite sugen på vår jag med, meeeen….skulle nog allt bra gärna vilja ha lite mer vinter 🙂

 • Reply
  Emma Hällbacka
  12 mars, 2017 at 19:19

  Så jäkla bra jobbat! 😀

 • Reply
  Emma "MarathonEmma" Bartilsson
  12 mars, 2017 at 20:39

  Härligt kämpat!!! Du är grym. 😀

 • Reply
  Trailinspiration
  12 mars, 2017 at 20:47

  Har sprungit vårtävlingarna (är det?) två år, men tyvärr inte år.
  Håller med, grymt roligt /mindre lopp!

  Grymt jobbat!! 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   13 mars, 2017 at 18:04

   Du får springa nästa år!
   Funderar på att köra Premiärloppet också i år, du med? 😉

   • Reply
    Trailinspiration
    13 mars, 2017 at 21:57

    Så långt har jag inte ens tänkt… När är det, mittten av April?
    Har ju knappt sprungit ALLS! Haha! Intressant tävlingsupplägg, liksom…

 • Reply
  Madelene
  12 mars, 2017 at 22:42

  Heja dig! Vilken säsongspremiär 🙂

 • Reply
  Nina
  13 mars, 2017 at 09:46

  Grattis till snabba fötter!! Ser ljuvligt vårigt ut dessutom, mums! 🙂

 • Reply
  Laddar om för nästa lopp - Träningsblogga
  13 mars, 2017 at 13:13

  […] Vårtävlingarna då var en slags uppvärmning, en kul grej, ett startskott för säsongen, så är VarvetMilen […]

 • Reply
  Tävlingsåret 2017, del 1 - Träningsblogga
  5 december, 2017 at 13:40

  […] Vårtävlingarna […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: