Löpning

Tillbaka till verkligheten och intervallmåndag

Helgen som gick känns redan långt borta. Hände den ens? Jag menar, jag vaknade av alarmet klockan 6 igår och åkte till jobbet precis som vanligt. Rätt ut ur bubblan och in i verkligheten igen. Men det finns fördelar med vardagen också. Som intervallmåndag till exempel!

Veckans intervallmåndag

2 km uppvärmning
8 x 500 meter (med ca 30 sek ståvila mellan varje intervall)
1 km nedjogg

Man kan sammanfatta genom att säga att det blev ett rejält svettigt pass. Jag hade egentligen bara tänkt springa 6 intervaller, men fick otroligt nog feeling och körde två extra. Men det är klart, jag är ju löphög efter helgen, så det gäller att smida medan järnet är varmt och så vidare.

De här 500 meters- intervallerna har blivit något av en favorit hos mig. Tycker de är precis lagom långa. Så pass korta att man kan ta ut sig riktigt ordentligt, men ändå så långa att man får tänka till hur man ska lägga upp det med tempo och vila och dylikt. Idag körde jag samma tempo på de första fyra intervallerna, och sedan ökade jag lite för varje intervall på de sista. Var nere i 4:36 på den sista femhundringen, och det är sjukt snabbt för att vara jag alltså.

Förresten, en sak jag tänkte på tidigare. En fördel med att lägga upp sina intervaller så att man springer en viss sträcka istället för en viss tid är att ju snabbare man springer, desto snabbare blir man klar. Det var nog därför jag ökade på sista intervallen, för att jag ville att det skulle vara över… Jag menar, springer man 2-minutersintervaller spelar det ju ingen roll om man ökar tempot, man måste ändå hålla på lika länge, och det blir dessutom jobbigare. Ehh, latmasken i mig som funderar lite logiskt…

Följ gärna min blogg via Bloglovin’

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  claratoll
  21 mars, 2017 at 10:05

  Spännande tänk, 500 måste jag testa 🙂 Tack för tips!

 • Reply
  Erika - Löpningen & Jag
  21 mars, 2017 at 15:16

  Haha, jag brukar tänka exakt samma! xD

 • Reply
  Camilla
  21 mars, 2017 at 19:46

  Grymt snabb ju! Måste också testa ditt intervallupplägg!

 • Reply
  Anna
  21 mars, 2017 at 20:24

  och jag har chockat mig själv med tisdagsintervallet. När hände det senast? 🙂 Bra krigat på femhundringarna!

 • Reply
  Mari
  21 mars, 2017 at 20:51

  Bra där! Måste testa 🙂

 • Reply
  Mikaela
  22 mars, 2017 at 11:12

  Haha vad smart du är 🙂 Jag kör alltid på tid, men nu måste jag ju testa det där 🙂

 • Reply
  Emmi - explorista.se
  22 mars, 2017 at 22:01

  Haha, bra tänkt – mycket bättre att köra den typen av intervaller om det står intervallpass på schemat och lusten tryter….!

 • Reply
  Mia
  23 mars, 2017 at 09:14

  Bra tips där att köra intervallerna direkt på måndagen. Jag skjuter alltid upp dem till söndag eftermiddag… Haha.

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: