Löpning Lopp

Varvetmilen 2017 – lopprapporten!

Vaknar på morgonen och känner mig lite förvirrad, har för mig att jag skulle göra någonting särskilt idag. Det tar några sekunder, men sedan kommer jag på att det ju är dags för lopp! Får lite panik och tror att jag har försovit mig, men jag hinner äta min gröt och dricka mitt kaffe i lugn och ro innan jag åker iväg till Frihamnen för dagens Varvetmilen.

Jag känner mig lite oväntat nervös. Jag brukar inte vara särskilt nervös inför lopp, men det suger lite i magen. Säkert är det väl för att min plan hela tiden har varit att persa på milen på detta lopp, och nu är dagen kommen, och inte tusan vet jag om jag är i bra nog form för ett nytt personbästa. Varför sätter jag sådana krav på mig själv? Har kollat upp vilket tempo jag behöver hålla för att det ska gå vägen (5.30/km) och det känns faktiskt rätt snabbt. Jag får helt enkelt ställa in mig på att det här kommer bli sjukt jobbigt, inga fem kilometers uppvärmning och sedan öka liksom…

Hämtar nummerlappen, lämnar in väskan och ställer mig i världsrekordslång toakö (sådan som det alltid är på lopp). Ställer mig sedan långt bak i startledet och plötsligt är vi iväg. Ställde mig uppenbarligen för långt bak i startledet, för det går långsammare än jag vill och jag blir frustrerad. Tänker att det kanske är bra att det inte är supertempo så att jag håller igen lite i starten, men kommer på att jag ju inte ska hålla igen. Jag ska ju i princip maxa en hel mil. Så jag börjar kryssa och springa om folk, tittar på klockan och tänker att jag springer i ett tempo jag aldrig kommer orka hålla hela loppet. Funderar på att sakta ner men tänker att det får bära eller brista. Hur ska jag någonsin kunna persa om jag inte vågar chansa lite? Tänker på att det står Don’t run, fly! på min rygg och plockar ganska många ryggar. Känner mig stark!

Man kan ju inte säga att det här loppet går på världens mest inspirerande bana. Två varv i Frihamnen, en äkta flack asfaltsbana. Givetvis blåser det alltid när man är där vid vattnet, men idag är det faktiskt inte så farligt, det går att värja sig genom att bara vrida huvudet lite. Och jag blir rätt pepp när jag springer på hamnsidan och ser stora delar av Göteborg, Göteborg gör mig glad och jag kikar upp mot Göta Älvbron och drömmer om Göteborgsvarvet. Efter ett varv håller jag fortfarande samma tempo och nu är det ju bara att börja räkna ner kilometerna. 5,4,3… bara 2 kvar, det kan man ju göra i sömnen, en enda sväng kvar innan målrakan…

I mål! I mål på 53.56 och nytt personbästa på milen! Med råge! Kapade 1 minut och 17 sekunder från mitt förra pers (som jag har levt med i typ två år, förra året var inte ett bra år för milen). Börjar genast fundera på om jag hade kunnat göra något annorlunda för att få en bättre tid, men skjuter snabbt bort de tankarna. Persade ju! Det var ju målet! Jag gjorde det!

Senare på instagram berättar en tjej att hon hade sett trycket på min rygg, Don’t run, fly! och börjat en hemlig tävling mot mig (eller min rygg då), vilket gjorde att hon också persade. Fatta hur kul att kunna sporra någon så! Nu måste jag ju alltid ha den tröjan på mig när jag springer lopp. Dubbel glädje, liksom. Ja, vilken dag, vilket lopp. 5.24-tempo i en hel mil, det trodde jag inte att jag hade i mig… Och ännu viktigare än det: jag kände mig stark och mitt trilskande knä sa inte ett ord. Vilken underbar start på denna säsong! Och även om resten av säsongen blir skit, så har jag faktiskt ändå persat på milen. Check.

Följ gärna min blogg via Bloglovin’

You Might Also Like

27 Comments

 • Reply
  hopihopi
  26 mars, 2017 at 19:02

  Wohoo! Grattis till en supertid!

 • Reply
  Camill
  26 mars, 2017 at 19:15

  Tjohooo!! Stort grattis!

 • Reply
  Andreas
  26 mars, 2017 at 20:21

  Grattis till ditt nya personbästa!

 • Reply
  Mari
  26 mars, 2017 at 20:27

  🙂 Härligt. Grattis till nytt personbästa.

 • Reply
  Mia
  26 mars, 2017 at 21:05

  Grymt jobbat Ida! Stort grattis! ??

 • Reply
  Linnea
  26 mars, 2017 at 22:54

  My god så grymt!! Vill oxå springa lopp nu!!

 • Reply
  Anna
  27 mars, 2017 at 06:42

  Grattis till pers! Så himla kul!

 • Reply
  Lifestyle by Cherie
  27 mars, 2017 at 08:07

  Wihoo! Grattis 🙂

 • Reply
  Hanna
  27 mars, 2017 at 11:21

  Stort grattis!! ???

 • Reply
  Erika - Löpningen & Jag
  27 mars, 2017 at 11:28

  5.24 i snitt på milen är svinsnabbt! Jag tror nog att dina intervallmåndagar gett resultat, och om min magkänsla är rätt (det är den typ alltid) så tror jag att din fina säsong bara just börjat. Jag gissar på fler pers och fantastiska upplevelser för dig 😀

 • Reply
  Annika
  27 mars, 2017 at 13:10

  Grattis till PB!
  Nu är vi jädrans lika i farten, haha, mitt pb på milen är 53,51. Det sattes dock för två år sen och jag har inte slagit det sen dess.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   27 mars, 2017 at 19:53

   Tack! 😀
   Haha, vad lustigt, då är vi verkligen jättenära nu!

   • Reply
    Annika
    28 mars, 2017 at 08:30

    Du kommer att segla förbi mig med råge precis när som helst! Du är ung och stark, jag är gammal och trött. Hahaha 🙂

 • Reply
  Sandra
  27 mars, 2017 at 16:09

  Grattis till på ?

 • Reply
  Trailinspiration
  28 mars, 2017 at 18:48

  Du är ju bara bäst!! 🙂

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: