Allt och inget

Skrattmeditation

Förra helgen gjorde jag någonting av det märkligaste jag har gjort, vilket kanske säger mer om mitt liv än om något annat, men ändå… Jag var på skrattmeditation! 

Vi var några timmar in i vår kickoff med Asics Frontrunner när vi alltså plötsligt skulle testa skrattmeditation. Man har ju hört att det finns sådant, men det är ju inte direkt någonting som jag någonsin har funderat att gå på. Det känns bara verkligen inte som min grej… Jag tror faktiskt inte att det var någon av oss som hade testat detta förut, så det var lite svårt att veta vad man skulle förvänta sig. Jag var rätt pepp dock, vad kan inte vara roligt med att skratta i en timme?

Så vi ställde upp oss och inväntade skratten. Instruktören (eller vad kallar man egentligen en skrattmeditationsledare?) berättade om varför det är bra att skratta, om hur lite en vuxen skrattar jämfört med barn, och att vi faktiskt borde ställa oss framför spegeln varje morgon och skratta åt oss själva en stund.

Skrattade gjorde vi. Och betedde oss. Jag brukar inte riktigt bete mig på det sättet, hålla på och spexa så där, men när alla andra leker apor, så varför inte liksom…? Vi var apor, ormar, lejon och dylikt. Vi pekade och skrattade åt varandra, vi pekade och skrattade åt oss själva. Det hela avslutades med att vi alla låg på golvet med order om att bara skratta. Skratta bara. Gör man sånt!? Jomen allvarligt, det var rätt roligt. En upplevelse om inte annat, jag skrattade konstant. Och det var ju en bra teambuildinggrej; när man har betett sig som apor inför varandra har man liksom brutit isen en gång för alla.

Och minns jag inte helt fel så tror jag att jag hade en gnutta träningsvärk dagen efter, skratt är ju som bekant bra träning för bålen. Ho ho ha ha ha.

1

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Mari
  27 mars, 2017 at 19:45

  Sjukt märklig grej, egentligen. Men säkert fantastiskt, inners inne. 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   27 mars, 2017 at 20:12

   Vi kan skrattmeditera lite till helgen kanske! Haha 😀

   • Reply
    Mari
    28 mars, 2017 at 07:55

    Haha ja, det är jag med på 🙂

 • Reply
  Mia
  27 mars, 2017 at 21:26

  Underbart! Och lyckan att få tramsa runt sådär 😀

 • Reply
  Lifestyle by Cherie
  28 mars, 2017 at 05:34

  Haha, bara av att läsa sitter jag här och småskrattar 🙂 Shit jag hade ju dött om jag skulle varit med där för jag brukar få skrattattacker ibland och då ramlar jag ihop i en hög på golvet och skrattar så jag både gråter och knappt kan andas 😉

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   28 mars, 2017 at 18:35

   Haha 😀 Jag skrattade så mkt så att jag fick okontrollerbar hostattack iaf 😀

 • Reply
  Annika
  28 mars, 2017 at 08:28

  Åh gud, får ångest bara av tanken på att stå där! Dels skrattar jag inte åt vad som helst, torr som öken och dels vill jag absolut inte bjuda på mig själv på det sätter heller. Starkt gjort att delta.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   28 mars, 2017 at 18:37

   Alltså jag trodde verkligen att det skulle vara värre, för jag är nog lite som du där… Fick lite panik när vi skulle gå runt och skratta och titta varandra i ögonen samtidigt… :O Som tur är kom jag över paniken rätt snabbt och det blev det faktiskt ganska roligt 🙂

 • Reply
  Nina
  28 mars, 2017 at 15:25

  Som yngre hade jag dött argdöden om jag hade behövt vara med om skrattyoga, stått med armarna i kors och svurit ve och förbannelse! Idag överlever jag 😀 Har testat ett par gånger och även om jag fortfarande kan tycka det är krystat initialt, så släpper ju alla spärrar efter en stund – javaffaaan, skratt har väl ingen dött av, och så glömmer man tid och rum 🙂

 • Reply
  Emmi - explorista.se
  29 mars, 2017 at 10:25

  Sjukt konstig grej, men garanterat bra – tror alla måste skratta mer! Jag med, börjar direkt! 😀

 • Reply
  Malin - Lite Längre
  1 april, 2017 at 18:05

  Är nog rätt välbehövligt i dagens samhälle där många är så gravallvarliga och skitnödiga. Jag hade tokgillat att få tramsa runt tror jag

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: