Löpning

Jag är certifierad löpcoach!

Jaha, här sitter jag och är plötsligt certifierad löpcoach. Alltså, jag! Jag som hatade löpning tills för ungefär fyra år sedan, nu har jag plötsligt utbildat mig till löpcoach!

Jag har faktiskt närt den här drömmen ett tag, men det var inte förrän Mari frågade om jag inte skulle följa med till Stockholm och gå en utbildning hos Urban Tribes som jag faktiskt tog tag i saken. Så perfekt att få göra det med någon man känner, och i slutändan så hakade ju även Emma och Mikaela på, så himla roligt! Jag kommer garanterat berätta mycket, mycket mer om allt jag har lärt mig i helgen, men i korta drag:

Dag 1: Teori

Teori hela dagen. Vi lärde oss om allt fysiologi till hur man kan lägga upp pass, till att analysera pulskurvor och varför det är viktigt med löpskolning. När dagen var slut var jag rätt mör i huvudet, men sjukt nöjd över att ha lärt mig så mycket nytt.

Dag 2: Praktik

Vi startade dagen med tre timmar ute i en park där vi blandande diskussioner om coachande och praktiska övningar. De timmarna flög iväg, och de var otroligt givande. Förutom att få konkreta tips på hur ett pass med en löpgrupp kan se ut och faktiskt utföra det passet (om än i lite förkortad form) fick vi också bra tips på vad man ska tänka på när man springer på flacken samt uppför och nedför. Efter lunch höll vi till inomhus och jobbade med löpstyrka och löpskolning.

Kort sagt: en grymt lärorik kurs, värd varenda krona! Det känns helt galet att jag faktiskt skulle kunna börja löpcoacha grupper nu, men framförallt så tar jag med mig väldigt mycket till min egen löpning. Ni vet ju alla att jag älskar att springa, och vill lära mig så mycket möjligt om det. Vilken pepp och inspiration jag känner inför min egen träning nu! Och nu kan jag också ge råd till folk utan att säga ”fast jag vet inte säkert, jag är ju inte utbildad…”. För nu är jag ju det! Certifierad löpcoach, smaka på det!

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply
  morganh71
  1 april, 2017 at 20:05

  Grymt! ?

 • Reply
  Trailinspiration
  1 april, 2017 at 21:45

  Ni är så jäkla coola! Grattis! 🙂

 • Reply
  Kenth
  1 april, 2017 at 23:49

  Härligt! Så vad ska du göra nu?

 • Reply
  Madde
  2 april, 2017 at 07:28

  Grattis 🙂

 • Reply
  Mari
  2 april, 2017 at 08:59

  Woohoo – tusan så bra vi är 🙂 Ser redan fram emot Maj, när vi får hänga nästa gång 🙂

 • Reply
  Hanna
  2 april, 2017 at 09:24

  Grymt ju! Stort grattis. 🙂

 • Reply
  hopihopi
  2 april, 2017 at 09:29

  Vad kul! Drömmer också som att gå en liknande utbildning

 • Reply
  Lifestyle by Cherie
  2 april, 2017 at 10:02

  Vad kul! Grattis! Blev ännu mer sugen nu så måste nog anmäla mig till hösten om dem har datum då 🙂

 • Reply
  Erika - Löpningen & Jag
  2 april, 2017 at 17:06

  Så himla roligt!! 😀

 • Reply
  Malin - Lite Längre
  2 april, 2017 at 18:27

  Stort grattis! Kanske får ta och anlita er så jag kommer igång igen snart!

 • Reply
  Clara Edvinsson
  2 april, 2017 at 19:50

  Grattis, grymt kul!

 • Reply
  Sandra
  3 april, 2017 at 16:50

  Vad roligt. Grattis!

 • Reply
  Reach Your Goal
  4 april, 2017 at 09:43

  Så kul grattis! Blev sugen på att gå en sådan utbildning bara för att lära mig ännu mer nu när jag läst era inlägg 🙂 Nu ska jag på en utbildning inom ett annat område i vår, men kanske framöver.

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: