Löpning

Återhämtningssöndag och springfotolek

Det blev ju en rätt intensiv (lång)helg. Åkte till Stockholm på torsdag, gick löpcoachutbildning fredag och lördag. Hem på lördag kväll, och hemma hos mig var det fullt hus och det dracks cava ända in på småtimmarna. Vaknade ändå pigg och glad och så där idag, och hur kan man egentligen annat efter en sådan energigivande helg? Efter en fika på stan, och efter att ha vinkat av mor och far som har lånat min lägenhet lite i helgen, så kände jag ett enormt behov av att ge mig ut och rensa hjärnan en aning. Och hur gör man det bättre än med löpning?

Jag hade lite träningsvärk efter gårdagen, som ju innehöll väldigt många praktiska moment i löpcoachkursen. Vi hann testa ett gäng olika slags intervaller, och på det lite styrketräning och löpskolning och allt vad det var, så visst fick kroppen sitt igår! Men en lugn liten återhämtningsjogg skadar ju aldrig. Jag såg det som en chans att både rensa huvudet, springa lite och så en gång för alla hitta rätt inställningar på GoPro-kameran för att få till schyssta löpbilder. Jag har varit så himla besviken på den och tyckt att den inte lyckas fånga en i farten, men nu tror jag att jag kanske har hittat en inställning som funkar… Eller, jag ska nog testa en annan sak också, men jag tror att jag har hittat det. Det var alltså jag, och inte kameran som var problemet…

Jag var ju såklart inte i mitt livs form idag, men det gör inget. Man varken kan eller ska maxa jämt, och det är faktiskt väldigt skönt att ge sig ut på en löprunda och känna att det enda man ska prestera är att lunka framåt en bit. Det blev en tur på runt 5 km, och det var skönt! Älskar att springa. Jag älskar att försöka prestera, att springa lopp. Jag älskar också en vanlig liten söndagslunk. Perfekt avslut på en perfekt vecka! Nu laddar jag om för en ny träningsvecka som förhoppningsvis kommer att bli rätt tuff. Ser fram emot att träna riktigt mycket, att pressa mig själv lite. Det känns ju också som att det är dags att lägga i en extra växel, för tiden går snabbt och rätt vad det är så ska man springa både halv- och helmaraton.

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Mari
    2 april, 2017 at 20:48

    Bästa du ?❤

  • Lämna en kommentar

    %d bloggare gillar detta: