Allt och inget

Måndagschock eller pollenchock?

Vi är många som har längtat efter den här årstiden, inklusive jag själv. Tanken på att få lite sol i ansiktet och slippa tänka så mycket vad man ska ha på sig när man drar ut och springer (bara att ta på sig ett par shorts och ett linne) gör en ju ganska glad. Det man förtränger litegrann är ju dock att årets värsta för oss löpare också kommer på köpet… Pollen! Här i Göteborg känner jag redan av pollen och har gjort det ett par veckor. Jamen jävlar vad jag ogillar detta. Såklart framförallt sedan jag blev löpare. Man blir trött och tung och glömmer man bort tabletterna kliar det i ögon och rinner från näsan och allt vad det är. Samtidigt som det är så gött ute att man inte vill annat än ut dit och springa.

Igår satt jag på jobbet hela dagen och var sjukt pepp på att ge mig ut och springa. Så när jag väl hade cyklat hem var jag såklart fullständigt slut, och suget helt borta, men jag tänkte att om jag bara gav mig ut skulle det säkert ge med sig. Det brukar ju vara så. Sprang ett par kilometer och det gick tungt. Andningen gick inte att få till. Sprang tre kilometer till med riktigt tung andning och ungefär lika tunga ben. Ingen bra löprunda och bara hälften så lång som jag hade hoppats.

Om det berodde på pollen eller om det bara var helt vanlig måndagströtthet, vem vet? Men min gissning är att det var en kombination av båda… Goddammit pollen, varför förstör du våren på det här viset? Nåväl, nu hoppas jag att det blir riktigt varmt och soligt och att allt slår ut snabbt, så att jag kan gå vidare med livet och njuta av löpningen igen. Tills dess? Jag vet inte? Löpband? Snörvel och snyft.

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Mikaela
  4 april, 2017 at 17:50

  Kan du inte testa som receptfria allergimedicinerna som finns på apoteket?

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   6 april, 2017 at 15:48

   Jo, jag kör med sådana och de hjälper ju… Men inte tillräckligt för att jag ska kunna springa normalt ändå. Kanske får testa en annan variant eller något annat :O

 • Reply
  Trailinspiration
  4 april, 2017 at 20:23

  Har också längtat efter våren, men just det här är liiite grann anledningen till att jag älskar September/Oktober.
  Soliga höstdagar, hög luft och NOLL pollen, men ändå ljust! 🙂

 • Reply
  Erika - Löpningen & Jag
  5 april, 2017 at 19:12

  Jamen jäklar vilket skit det är! Den där tunga och trötta känslan är ju värsta värsta.
  Jag har köpt Nasonex och två olika allergitabletter som jag hoppas ska hjälpa. Du kanske också ska testa nåt sånt?

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   6 april, 2017 at 15:50

   Ja, jag måste nog testa något mer än jag gjort, för idag blev jag helt slutkörd bara av att cykla hem från jobbet (!).

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: