Löpning

Hur ser ett pass i löpgruppen ut?

Det har trillat in några anmälningar till min löpgrupp, vilket känns så otroligt roligt! När det plingar till i mailen med en anmälan så fullkomligt spritter det i kroppen, och jag blir så inspirerad och sugen på att planera pass till andra än mig själv. Några få anmälningar till och gruppen blir av! Hur kul!!?

Idag tänkte jag ta tillfället i akt och berätta ungefär hur ett pass kan komma att se ut.

Uppvärmning och teknikträning 

Vi ses kl 18, kör en lugn uppvärmning tillsammans. Här håller alla samma lugna, jämna tempo. Efter, eller som en del av uppvärmningen kör vi 2-3 löpskolningsövningar som syftar till att förbättra löptekniken, för att få en bättre löpekonomi. Ibland kommer uppvärmningen att innehålla något slags stegringslopp så vi är riktigt redo för nästa steg av passet.

Utmaningen

När vi är ordentligt uppvärmda ger vi oss på dagens utmaning, som blir någon slags intervallträning. Kanske blir det klassiska norska intervaller, fartlek eller supertusingar. Korta intervaller eller backe. Jag har en stor bank med intervaller att välja mellan, detta kommer bli kul! Har vi lite tid över slänger vi in styrkeövningar också, för sådant kan man ju aldrig få för mycket av.

Nedjogg och avslut

När vi har kört intervalldelen av passet är vi förmodligen rätt slut, men då gäller det att inte stanna tvärt och säga tack och hej. Att varva ned efter att pass är också viktigt, precis som att värma upp. När klockan är 19 är vi tillbaka vid vår startplats. Den som vill får då stanna och stretcha ihop, annars är det tack och hej och ses nästa vecka.

Låter det här som någonting för dig?

Då är du såklart välkommen att anmäla dig! Se mer info här.

2

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Hanna
  10 april, 2017 at 09:28

  Låter hur kul som helst! Hoppas att gruppen blir av. 🙂

 • Reply
  Johanna
  10 april, 2017 at 10:36

  Tummen upp 🙂
  Hoppas det blir ett lyckat utfall.

 • Reply
  Mari
  10 april, 2017 at 17:41

  Klockrent 🙂

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: