Löpning

Stockholm, jag kommer!

 

Ja, jag har ju sagt det tidigare, men det var inte förrän igår det blev hundra procent officiellt och anmälan åkte in. Om man går in på Stockholm Marathons hemsida och söker i startlistan… då hittar man mitt namn! Det är ju bananas!

Det är så klart mycket tack vare ASICS Frontrunner som jag gör detta, det är absolut inget krav att springa, men nu är det flera andra i teamet som ska göra det och tjaa… grupptryck ni vet! Haha, nej nog är jag väl nog gammal för att stå emot grupptryck, jag ser detta mer som ett positivt grupptryck. Jag har varit sugen på att öka på distansen lite, och med hela det där gänget i ryggen så känns det ju som helt rätt år att göra det.

Men hur kommer det sig egentligen att man ger sig på en sådan här sak? Alltså, om vi bortser från grupptrycket då… Hur kommer det sig att man ens blir sugen på att testa att springa ett maraton, när man har sprungit några halvor och vet hur jobbigt det är? Varför blir man sugen på mer utmaning hela tiden? Jag frågar alltså, något svar på detta har jag inte själv.

Hursomhelst. Jag firade min anmälan till Stockholm Marathon (gaah) med att ge mig ut i solen igår efter jobbet. Jag ska göra en grej till goteborg.com och deadline börjar närma sig med en faslig fart, så jag tog mig i kragen och började göra något åt det. Samtidigt började jag fundera på om jag tagit mig vatten över huvudet med det där (VET ni hur svårt det är att göra film, och framförallt när man vet att riktiga människor kommer att titta på den?), men skam den som ger sig, I will make it happen!

 

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply
  Mari
  11 april, 2017 at 05:25

  Du kommer klar det galant vännen, både att filma och springa maran 🙂

 • Reply
  Staffan
  11 april, 2017 at 09:04

  Heja heja! Att gå i mål på sin första mara förändrar en på fler sätt än man tror faktiskt! Det förändrar perspektiven på vad som är möjligt! Träna några längre långpass under april och början på maj, de får gärna vara lugna och långsamma, bara du är ute länge, du springer ju regelbundet och kommer säkert kunna genomföra det bra! Se det som en rolig läroupplevelse! Jag ska springa min tionde mara i Stockholm i år (mitt sjunde Stockholm Marathon) och jag kan inte låta bli eftersom det är så himla roligt 🙂

 • Reply
  hopihopi
  11 april, 2017 at 09:14

  Det är något speciellt när man klickat i anmälan, det blir mer verkligt då tycker jag. Lycka till på maran, det kommer att gå fint!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   11 april, 2017 at 16:01

   Ja så är det verkligen! Och idag yttrade jag orden ”Jag ska springa Stockholm marathon” högt på jobbet. DET var en sjuk känsla, haha.

 • Reply
  Ida
  11 april, 2017 at 09:27

  Du kommer att klara det. Försök att sätta rimligt mål. Jag hade tex inga tidsmål – bara att komma i mål innan repet drogs.
  Njut av upplevelsen. Åh. Avundsjuk på dig som har det framför dig.

 • Reply
  Åsa
  11 april, 2017 at 09:45

  Jag tror att många av oss helt enkelt är ute efter att testa våra gränser. Sen glömmer vi också väldigt snabbt, särskilt när det gäller smärta. Om man inte gjorde det skulle det bara födas ett barn i varje familj… Förstår verkligen lockelsen av att springa maraton, men är inte själv där än.

  Att jobba med film är ju bara så kul! Svårt, mängder med jobb och vansinnigt roligt.

 • Reply
  Trail och inspiration
  11 april, 2017 at 11:41

  Det är väl just det där att man vill utmana sig liiiite mer hela tiden. Har man fixat X antal halvmaror är det ju inte lika mycket utmaning längre (även om det fortfarande ÄR en utmaning såklart)! 🙂

  Du kommer fixar det galant!
  Kram M

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   11 april, 2017 at 16:07

   Tack för pepp Malin! Jag ska då iaf göra ett ordentligt försök! I mål booorde man väl ta sig… (?) 😀

 • Reply
  Anna
  11 april, 2017 at 14:00

  Grymt roligt. Man blir distansblind när man springer, vill tänja gränser och se hur lång man kan gå (springa…). Helt normalt ?. Jag är också sugen men kan inte välja bland alla roliga långlopp. Bestämmer jag mig inte snart missar jag väl allt ?

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   11 april, 2017 at 16:09

   Det finns verkligen sjukt många lopp att välja mellan… Min kalender börjar kännas rätt full redan, men mer lär det nog säkert bli ändå… :O

 • Reply
  Linnea
  11 april, 2017 at 20:27

  Så spännande att du ska Springa maran, sjukt coolt att gå i mål efter 42 km. ??????

 • Reply
  Lifestyle by Cherie
  11 april, 2017 at 20:30

  Så roligt med en mara, själv funderar jag på att springa HBG maran i höst fast vi började träna efter skador i februari. Och kul med film 🙂

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: