Allt och inget

Äntligen påsklov!

Det finns gånger jag ogillar att vara ferieanställd (som när jag tänker att det hade varit schysst att ta ledigt och dra på en resa i september eller så), men det finns andra gånger jag älskar det, som när det är lov till exempel. Nu är vi lärare inte lediga alla lov och sällan hela lov heller, men lite tid för återhämtning blir det ju oavsett. Den här veckan har jag bara jobbat två dagar och nu ska jag vara ledig ända tills på tisdag! Känns ju rätt gött va!

Förra påsken var jag i New York. Sprang (vilse) i Central Park och åkte färja och shoppade träningskläder och gick på musikal och besökte Rockefeller Center och allt vad det var. Åh New York. Denna påsk blir det ingen sådan resa. Det blir faktiskt ingen resa alls. Istället stannar jag i Göteborg, umgås med vänner och tränar massa massor.

Träningen i påsk (och framöver)

Det finns ju faktiskt ingen anledning att inte träna skitmycket de kommande dagarna. En rejäl jäkla träningsvecka coming up, känner jag. Jag är i och för sig inte alls missnöjd med träningen den senaste tiden, men jag vill ändå steppa upp den litegrann nu. Chocka igång kroppen ordentligt. Nu är det väldigt mycket ta i trä över detta, men jag bytte allergimedicin häromdagen och tycker faktiskt att andningen har känts mycket bättre. Så under de närmsta dagarna ska jag nog våga mig på att testa att köra ett långpass utomhus. Vad är det värsta som kan hända? Att det inte går… men då vet jag ju.

Utöver löpningen så känner jag mig också rätt motiverad över det här med styrketräning nu. Det var ju ingen som pekade på mig eller skrattade åt mig när jag körde i gymmet igår (okej att det inte var så många där, men ändå) och det var faktiskt lite skönt att låta musklerna jobba på annat sätt än genom att springa. Och jag vill ju bygga en stark löparkropp nu inför sommarens utmaningar: starka ben, stark rygg, stark bål.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Anna
    12 april, 2017 at 15:28

    Attans att jag har lyckats pricka in anledningen som inte finns till att inte träna skitmycket ?. Ultra på lördag gör ju hela påsklovet till en enda lång pill i naveln (undantaget själva loppet då). Jag kommer ju ha världens renaste navel när lovet är slut!

  • Lämna en kommentar

    %d bloggare gillar detta: