Löpning

Njutlöpning en vanlig påsklovsonsdag

Jag skulle tvätta kläder idag. Och typ städa lägenheten. Men så var det sol ute så jag avbokade tvättstugan, stängde dörren till lägenheten bakom mig och drog ut och sprang istället. Tog en allergitablett och hoppades på det bästa. Det bästa blev helt okej, jag klarade av att andas i åtta rätt stabila kilometer. Jag tycker att man får vara nöjd med åtta kilometer under pollentyngda träd.

För skojs skull, och för att jag hade prick hela dagen på mig om jag hade behövt det bestämde jag mig för att dra till andra sidan stan idag. Jag hoppade på spårvagn 8 och hoppade av vid Botaniska trädgården. Även fast det inte är så där grönt och skönt som det snart kommer vara, så var det tillräckligt grönt och skönt för att jag skulle må rätt bra. Sprang lite genom Botaniska trädgården, och sedan upp mot Änggårdsbergen.

Efter en sådan här dag är det ändå så svårt att vara frustrerad över den orimligt stora tvätthögen och den genomskitiga lägenheten, för jag fick vara ute och njuta i sol och vår. Fattar ni? Hur länge har man inte väntat på sol och vår? Och att vara lite ledig!? Jag var så pass ostressad att jag till och med tog en kaffepaus på fiket i Botaniska trädgården, och satt och gottade mig på ute(!)serveringen en stund. Be still my heart.

Högsta möjliga betyg till första lediga påsklovsdagen alltså. Visserligen vill jag inte direkt ligga på 8 km-rundor nu, men ibland måste man bara få njutspringa också, och med handen på hjärtat lovar jag att få till ett kvalitetspass imorgon. Fast det får nog bli på löpband, för man vill ju inte reta upp pollennerven helt i onödan.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Mari
  12 april, 2017 at 20:35

  Underbart 🙂 ser fram emot mitt löppass imorgon. Kraaaam

 • Reply
  Trail och inspiration
  13 april, 2017 at 15:20

  Härligt! Ja, det där njutarpassen när man har all tid i världen är såå härliga. Bästa med löpningen, om du frågar mig. 😀

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: