Löpning

Mysjogg extra allt

Jag vet inte om jag har berättat det tidigare, men jag har fått ett sjukt roligt uppdrag, nämligen att i film visa mitt Göteborg. Med löparskorna på. Kommer såklart att berätta mycket mer om det när resultatet börjar visa sig. Hursomhelst. Deadline närmar sig med stormsteg (vi vet ju alla hur snabbt tiden går hela tiden), och när det börjar brinna i knutarna gör man galna saker. Som att ställa alarmet på klockan 7 en söndag för att dra ut och springa. Ångrar jag det? Inte en sekund.

Det fick bli en väldigt kravlös runda idag. Eller ja, med kravet att samla på mig en del material till den här filmen då. Strax efter 8 satt jag på en spårvagn till andra sidan stan för att inleda turen på Mariaplan. Vädret var kanonfint, och det var knappt några människor ute. Det kändes lite som att jag hade Göteborg för mig själv. Lekte av mig genom att springa några gånger genom Plaskis, och sedan lunkade jag ner mot Klippan, Röda Sten, Älvsborgsbron.

Pollen bråkade inte alls med mig idag, det verkar som att jag har hittat en medicin som funkar rätt bra. Mysjoggade runt och tog en paus på stenarna en stund. Tänkte att det var värt varenda mörk, kall runda i vinter för att få känna känslan av lätt löpning i vårtider. Och Göteborg är fasen så himla fint. Sprang vidare och hittade nya ställen som jag inte har sett tidigare, som Fruktlunden där man kan plocka frukt och bär och bara sitta ner och ha det gott.

Det blir kanske inte så effektiv träning när man filmar samtidigt. Man måste ju stanna en del, men man ser definitivt många fler fina ställen och detaljer när man ska fånga saker på film/foto, annars kan det ju så lätt bli att man bara kör på och glömmer bort att se sig omkring. Nåväl. Jag fortsatte längs Karl Johansgatan upp mot Stigbergsliden, förbi Musikens hus, Oceanen och Bengans, vidare mot Masthuggstorget och Järntorget där körsbärsträden nu står i full blom. Folk hade börjat vakna och jag var inte den enda som ville fånga detta på bild.

Ibland har man ju tur. Jag menar, tänk om det hade ösregnat idag när jag hade massa tid att springa runt och filma. Det hade ju inte varit någon idé att ge sig ut då? Vem vill se ett grått Göteborg på film? Det är ju detta Göteborg man vill visa upp! Det som man ibland förtränger att det ens finns, under de perioderna då man vaknar till gråa dagar efter gråa dagar.

Härifrån sprang jag sedan Linnégatan upp, in i Slottsskogen, förbi Säldammen och Plikta som redan den här tiden på morgonen var knökfullt med folk. I sann mysjoggsanda köpte jag en glass och en kaffe och satt i solen och njöt en stund innan jag lunkade vidare. Alla pass behöver inte, och ska inte vara måtte-det-bli-nytt-personbästa, ibland kan man gott ta sig en mysjogg extra allt på det här sättet.

Efter Slottsskogen var planen att springa ner mot hamnen och Götaälvbron och Haga och Avenyn, men batteriet i min GoPro tog slut, så jag bestämde mig för att åka hem och ladda den och sedan ge mig ut lite senare igen. Om jag gjorde det? Vad tror ni om mig? Någon måtta får det väl vara! Denna mysjoggare behöver sina Netflixtimmar också. Men fasen alltså, lätt värt att stiga upp kl 7 en söndag för en sådan start på dagen. Stressfri löpning när den är som bäst!

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply
  Annika - Fyrabarnsmamma (Gravid med fyran
  23 april, 2017 at 17:22

  Ser ut som det blir en bra film det där! Väldigt vackra bilder 🙂

 • Reply
  Mari
  23 april, 2017 at 17:36

  Låter magiskt! En sådan runda skulle jag också vilja ta i Göteborg 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   24 april, 2017 at 18:37

   Vi kan ta en dagen efter Varvet, då lär vi väl inte vara trötta i benen eller så? 😉

   • Reply
    Mari
    25 april, 2017 at 18:59

    Haha, nej inte alls. Lär vara hur pigga som helst =)

 • Reply
  Anna
  23 april, 2017 at 20:30

  Den filmen blir bra reklam för Göteborg, det är jag helt bergsäker på! 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   24 april, 2017 at 18:38

   Jag hoppas verkligen jag kan göra både Göteborg och löpning rättvisa! :O

 • Reply
  Reach Your Goal
  23 april, 2017 at 20:43

  Fina bilder, verkar som en härlig och rolig uppgift 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   24 april, 2017 at 18:39

   Ja, jätterolig! Fast svår, framförallt att försöka filma sig själv när man springer, haha 😀

   • Reply
    Reach Your Goal
    25 april, 2017 at 09:22

    Haha I know det där med att filma när en tränar :O en utmaning av rang 😀

 • Reply
  Mia
  24 april, 2017 at 06:54

  Den filmen ser jag fram emot! Och Göteborg är verkligen som ljuvligast där på morgonkvisten.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   24 april, 2017 at 18:39

   Ja alltså får ångest när jag tänker på hur många fina morgonkvistar jag sovit bort!

 • Reply
  Nina
  24 april, 2017 at 08:38

  Vill verkligen se den filmen! Har bara varit i Gborg en gång, på bokmässan, och då var det mest hysterishoppning då få stunder inte mässan kallade. Skulle väldigt gärna besöka stan på sommaren och verkligen ha tid att se mej runt, typ myslöpning 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   24 april, 2017 at 18:40

   Ja, Göteborg är bäst när man får mysa! 😀 Du får planera in en mystur hit!!

 • Reply
  Löpar-Åsa
  24 april, 2017 at 17:25

  Det var jättekul att följa dig på insta igår och jag ser verkligen fram emot att se det färdiga resultatet. 😀
  Skönt att höra att du inte gav dig ut – det får mig att tro att du också är mänsklig!

 • Reply
  Trail och Inspiration
  24 april, 2017 at 21:42

  Oooh, vilka bilder. Det blir nog gôr-bra! 🙂

 • Reply
  Johanna
  25 april, 2017 at 12:20

  så trevligt, fina bilder, nu saknar jag att bo i Göteborg 🙂

 • Reply
  Bollar i luften - Träningsblogga
  27 april, 2017 at 19:36

  […] både nervkittlande, läskiga och alldeles för roliga för att tacka nej till. Bl.a. är det ju den där filmen som jag gör för mitt älskade Göteborg och snart kommer jag synas i samband med en kampanj […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: