Löpning

Årets första solnedgångsrunda – fint som snus!

Det är ändå inte alla förunnat att kunna dra ut och springa 16 km en vanlig tisdagskväll. Jag är otroligt tacksam över att kunna springa. Och ta i trä och allt det där, men nu är det ett tag sedan jag har varit skadad, men jag tar det verkligen inte för givet att kunna springa. Jag är precis där jag vill nu, jag vill kunna dra ut och riva av 16 km en vanlig tisdagskväll efter jobbet. Okej att det är 38 dagar kvar till maraton och att 16 km känns lite futtigt om man börjar tänka så, men ändå…

Det var verkligen trögstartat. Lång startsträcka. Ja, innan jag tog mig ut genom dörren alltså. Det var kasst väder och jag kände mig trött, men började tänka på alla lopp jag ska springa, och lyckades ta mig ut ändå. När jag väl var ute var det en lång startsträcka även där. I regel brukar det ta runt 2 km innan jag har kommit in i en bra andning, men igår dröjde det mycket längre än så… Vet inte om jag ska skylla på pollen eller taskig dagsform, men kul var det inte. Efter runt 6-7 km kom jag in i flytet i alla fall, men nog är det ju en väl lång uppvärmning alltså.

Det var så himla lugnt i Skatås. Inte så konstigt med tanke på att det hunnit bli relativt sent och att det hade regnat hela dagen. Men alla som inte var i Skatås igår borde ångra det idag, för fasen i min låda så fint det blev till slut. Molnen drog undan och jag fick årets allra första solnedgångsrunda. Jag frickin älskar att springa i solnedgång.

Skönt att komma hem med 16 km i bagaget när det var obehagligt nära att det inte blev någonting alls. Måste ju tyda på att jag har lite pannben där inne i alla fall.

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Annika
  26 april, 2017 at 13:19

  Hur bra som helst! Jag har inte tiden till långlöp på vardagar (livet och familjen kommer i vägen..) men lördagar brukar vara min dag till det. Måste skaka liv i mig själv bara. Har en svacka i form av minskad lust att ge mig ut. Det går så trögt. Bläh.

  38 dagar kvar, massa tid till träning! Jag tänkte hinna se första varvet på maran i år och hoppas kunna heja på dig då.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   26 april, 2017 at 16:59

   Usch så segt det är med svackorna! Tack och lov tar man sig ur dem till slut, men det är så himla segt när man är mitt i en.. Hoppas din svacka snart är över!
   Åh! Ropa högt om du råkar se mig, så jag får tacka för hejandet! 😀

 • Reply
  Ida
  26 april, 2017 at 13:43

  Ska du springa 42km är ju 6km jättebra uppvärmning. 🙂

 • Reply
  Mari
  26 april, 2017 at 13:50

  Vilken härlig runda! Älskar också solnedgångar 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   26 april, 2017 at 17:00

   Ja, det är något speciellt med den tiden. Lugnt och skönt ute alltid då också 🙂

 • Reply
  Anna
  26 april, 2017 at 15:48

  6-7 km tar det ofta för mig att komma igång. Det är kanske därför jag gillar långa distanser… skulle ju vara snöpligt att behöva sluta innan man kommit igång liksom ?

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   26 april, 2017 at 17:01

   Haha ja exakt, då skulle man ju aldrig få uppleva den goa springkänslan, verkligen surt.

 • Reply
  Sara Borg
  27 april, 2017 at 06:49

  Gött! Långlöpning är ju egentligen det allra bästa. Synd bara att jag tycks ha glömt det de senaste 3-4 åren. Måste banne mig ändra på det nu.

 • Reply
  Löpar-Åsa
  27 april, 2017 at 11:38

  Så grymt imponerad över att du stod ut de där första sju kilometerna? Hade jag aldrig gjort!

 • Reply
  Hanna
  27 april, 2017 at 13:09

  Vilken härlig runda det blev till slut. Jag har också en lång startsträcka men känner mig alltid supernöjd när jag tagit mig igenom de där kilometerna som mest går på vilja.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   27 april, 2017 at 19:42

   Ja, det är ju en himla tur också att man vet att den där jobbiga startsträckan går över till slut 🙂

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: