Allt och inget

Äntligen! Hej maj!

Ibland kan Göteborg göra mig galen. Som när det regnar för hundrade dagen i rad och det blåser från alla håll. Nåja, det känns ju i alla fall så ibland. Men när Göteborg visar sig från sin fina sida, då är det svårt att inte förlåta. Som idag, när jag steg upp tidigt och tog en morgonjogg vid vattnet då resten av stan (förutom vissa andra morgonpigga då) låg hemma och nyktrade till efter valborgsfirandet. Fint sätt att starta en bonussöndag på! Det borde oftare vara söndag på måndag.

Träningen i april

Och med det sagt; välkommen maj! En efterlängtad månad och den kunde inte ha börjat bättre. Morgonjogg och sedan häng i solen resten av dagen. En eller två svalkande fruktdrinkar slank ner också. Det finns hopp om sommar!

Så vi lägger april månad till handlingarna, och tittar tillbaka på hur träningen har gått. Vi behöver kanske inte gå in på detaljer, men kan i alla fall konstatera att april var årets hittills bästa träningsmånad! Såklart var det övervägande del löpning (vad annars?), men har faktiskt kommit igång med lite styrketräning också – sjukt nöjd med det! Och så persade jag ju på milen också, så kan inte vara missnöjd med träningen i april månad.

Träningen (och loppen) i maj

Tävlingssäsongen är ju redan igång och jag har hittills sprungit tre lopp i år, men det känns som att det är nu det börjar på riktigt. Maj är Göteborgsvarvetmånaden. Månaden som har känts såå långt bort så himla länge, den är här nu. Det är knappt tre veckor kvar till Göteborgsvarvet. Jag längtar och jag känner mig nog redo, men samtidigt inte. Det är så himla snart! Och då har jag inte ens gått in på det faktum att det bara är två veckor till Stockholm Marathon efter det… Men det är ju i juni, så vi släpper det lite va.

Jag är ju riktigt dålig på att träna efter en plan eller program, men det känns som att det funkar rätt bra ändå. Jag har liksom ett slags basupplägg som jag gärna följer, men är inte särskilt strikt… Det borde jag kanske vara om jag vill förbättra mina tider ännu mera och så där, men äsch… jag kör på. Det löser sig. Men okej, en liten plan framöver: nu släpper jag milen. Ska eventuellt springa Blodomloppet men jag tänker på längre distanser nu. Jag måste få till långpassen, där finns inga alternativ. Intervaller funkar uppenbarligen fint, så det fortsätter jag med. Fokus på långa intervaller då. Så, vad säger vi? Ett intervallpass i veckan, ett långpass och så ett par löppass till? Borde funka. Kanske lite styrka på det också ja… kanske. Världens mest välplanerade.

 

 

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Anna
  1 maj, 2017 at 21:00

  Typ så där funkar jag också. Det blir lite som det blir. Och jag som bara RÅKADE anmäla mig till köpenhamn marathon har bara tre veckor att förbereda mig… hur tänkte jag nu liksom? Men med våra välplanerade program kommer det gå strålande för både dig och mig 🙂

 • Reply
  Erika - Löpningen & Jag
  2 maj, 2017 at 09:21

  SOM vi längtat efter maj!! 😀
  Och vad skönt att kunna släppa milen nu när du gjort så fint pers!

 • Reply
  Trail och Inspiration
  2 maj, 2017 at 21:08

  Sådär tänker jag med. Kör ofta på känsla, men det vet du ju redan.
  Fast din känsla verkar funka bättre. Grymt snabb nu ju! 🙂

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: