Allt och inget

Paddla, yoga, spring

Igår var det nationaldag och ledigt från jobbet, och då passade det ju perfekt att jag var inbokad på ett träningsevent vid Delsjön här i Göteborg. Ett triathlon helt i min smak! Vad vi gjorde? Vi sprang lite, yogade lite och så testade jag en för mig helt ny grej: ståpaddling eller SUP (Stand up paddle) som det brukar kallas. Fick med mig min fina vän Jennie också, vilket såklart blev grädden på moset som vi (kanske inte så ofta) säger.

Löpning

Det började med att vi delades in i tre grupper och sedan gick runt stationsvis. Min grupp inledde med 30 minuter löpning som genomfördes på egen hand. En perfekt uppvärmning! Trots maraton tre dagar tidigare kändes löpsteget riktigt bra, så nu är jag sugen på att springa mer igen. Området runt Delsjön är verkligen fint, borde springa där oftare.

Yoga

Efter 30 minuter var det dags för yoga med Maria Cerboni. Har jättelänge velat yoga utomhus för att det verkar så himla härligt, och det var det! Jag kan lätt bli lite rastlös om jag yogar på gym eller hemma, men att göra det ute i naturen var underbart. Riktigt skönt för den här något stela löparkroppen att få sträcka ut sig lite. Säger som hundra gånger förr: jag måste ta tag i yogan!

SUP  – ståpaddling

Detta har man ju sett rulla förbi i instagramflödet då och då, och ibland med yogande människor på brädan. Riktigt på den nivån blev det dock inte för mig, jag hade nog med att försöka stå på brädan. Det blåste ganska rejält igår, vilket var lite halvstressande för mig som är lagom rädd för vatten och aldrig har paddlat ens sittande, men det kändes tryggt ändå. Vi var ju en liten grupp och hade en erfaren instruktör med oss så (plus att jag väl höll mig ganska nära strandkanten hela tiden, haha).

Det hela startade såklart med en genomgång på land, om hur man går tillväga. Sedan ut i vattnet! Började med att stå på knä på brädan, men ramlade ändå i vattnet så tyckte väl att det var lika bra att försöka stå upp också. Det är ju ändå det som är grejen! Det var ganska befriande att ramla, då behövde jag liksom inte oroa mig för det längre. Det var ganska vingligt, men så himla himla kul! Detta måste jag göra om någon gång!

 

 

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Mari
  7 juni, 2017 at 20:08

  Så kul ju! Måste kika upp om det finns SUP i Sundsvall =)

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   7 juni, 2017 at 21:06

   Ja!! Jag kommer upp och kör med dig! 😀

   • Reply
    Mari
    8 juni, 2017 at 06:00

    Jaa! Vore så kul 🙂 Jag kollar upp det och så planerar vi in en helg tillsammans 🙂

 • Reply
  Hanna
  8 juni, 2017 at 06:56

  Vad roligt det låter!

 • Reply
  Lillian
  9 juni, 2017 at 06:21

  Låter som en jätterolig dag! SUP ser så himla kul ut men jag har faktiskt inte fått tillfälle att prova ännu. Hoppas det kan bli av i sommar.

 • Reply
  Löpar-Åsa
  9 juni, 2017 at 13:03

  Låter verkligen som en perfekt dag! Måste ju vara galet kul (och rätt läskigt) att köra SUP!

 • Reply
  Ellen
  9 juni, 2017 at 21:05

  åh jag vill också testa SUP! Det skulle vara perfekt att paddla fram en lugn kväll vid kanotklubben i Luleå, du vet där vid Lulsundet?

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: