Löpning Resa

Första morgonjoggen (någonsin) i Fuengirola

Det är ju en ganska larvig sak att ha ångest för, och ångest är kanske att ta i med ordvalet, men ändå: tänk alla resor man gjorde under åren man inte var löpare och hur många underbara löprundor man gick miste om då? För visst, det är trevligt att springa hemma också, men det är lite extra nice när man har miljöombyte och får springa på andra platser och se staden springandes. När jag var barn var vi i Fuengirola ganska många somrar, och nu är jag här på en blixtvisit några dagar igen. Att inte starta första dagen med en morgonjogg, det vore ju något slags tjänstefel.

Klockan åtta imorse var jag utanför dörren. Jag var trött efter gårdagens resa och några glas sangría på det, men ska man springa i Spanien på sommaren får man ändå vara ute i god tid. Det var redan då ganska varmt och det är ju inte direkt så att den svenska våren har gjort att man vant sig vid värme, men som sagt: morgonjogg var givet.

Det var en del motionärer och spanska damer ute längs strandpromenaden och solstolsuthyrarkillarna höll på att ställa i ordning på stranden. Utöver det var det lugnt och skönt och en perfekt start på dagen förstås. För sådana morgnar är det faktiskt värt att ställa väckaren, även på semestern. Under de resor jag har gjort under min korta tid som löpare har jag såklart alltid tagit åtminstone några morgonjoggar, och de turerna etsar sig fast bra mycket bättre i minnet än rundorna hemma i Göteborg.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Nina
  15 juni, 2017 at 17:19

  Har samma ”angst” över ”alla” resor där löpskorna inte fanns på kartan eller med i kappsäcken… men, vi har ju hela livet på oss att reparera skadan! 😀

 • Reply
  Mari
  15 juni, 2017 at 19:18

  Underbart Ida! Njut av värmen för mig också 🙂

 • Reply
  Anna
  15 juni, 2017 at 20:34

  Morgonjoggar utomlands är det bästa bästa! Även om jag som ofrivilligt extrem-morgonpigg tycker att åtta är rena förmiddagen 🙂

 • Reply
  Erika - Löpningen & jag
  16 juni, 2017 at 19:54

  Så himla härliga bilder!! 😀

 • Reply
  Lämnar Fuengirola och drar vidare - Träningsblogga
  19 juni, 2017 at 10:15

  […] av just nu) ska jag visa lite mer från Fuengirola, mer än den där första (och dessvärre enda) morgonjoggen. Men att jag bara har varit ute och sprungit en enda gång sedan jag kom hit stör mig egentligen […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: