Resa

Hur man backtränar i Fuengirola: Castillo de Sohail!

Det finns mycket historia i Spanien. T.ex. verkar det finnas minst en borg i varenda liten stad i detta land. I Málaga har vi Gibralfaro och i Fuengirola Castillo de Sohail. Vi har alldeles för få borgar i Sverige! Har jag förstått spanskan rätt så började konstruktionen av Castillo Sohail redan på 900-talet, galet ju. Under 1400-talet var det den kristna militären som höll hus där då de försvarade sig mot det muslimska Reino Nazarí i Granada. Mer än så har jag inte läst på, men idag används borgen för underhållning i form av konserter och dylikt, ja och så för alla som vill svettas lite och få en schysst utsikt över den lilla staden.

Att åka till de här spanska städerna och inte svettandes ta sig upp till dess borgar vore ju något slags tjänstefel, eller turistfel då. Så det gjorde jag såklart när jag var i Fuengirola. Stånkade mig upp för att få den där utsikten, sprang lite i en backe (med betoning på lite, pga herregud värmen och mitt på dagen) och kände mig duktig på toppen (som bara ligger 38 meter över havet men ju känns som flera kilometer när man svettas).

Idag inledde jag min dag med att ta upp till Gibralfaro, som ligger precis vid mitt hotell här i Málaga. Får läsa på lite kring Gibralfaros historia och återkomma med ett nytt inlägg om det. Varsågoda för dagens historielektion! Ser en ny bloggnisch växa fram: historieblogga!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Trail och Inspiration
  20 juni, 2017 at 20:10

  Ser helt ljuvligt ut! 🙂

 • Reply
  Anna
  21 juni, 2017 at 07:27

  Grymt fint. Älskar att gå upp på saker, berg, torn, trappor whatever. Kan liksom inte hålla mig. Måste åka till Malaga…

 • Reply
  Gibralfaro - svettigt i Málaga - Träningsblogga
  26 juni, 2017 at 08:54

  […] som Castillo Sohail i Fuengirola byggdes den här borgen redan på 900-talet och har således en massa historia att […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: