Löpning

Årets första sommarkvällsspring

Godmorgon! Idag vaknar jag med träningsvärk, en skön värk om man lyckas få den i en måttlig dos. Jag skrev ju att jag igår skulle ta tag i träningen efter förkylningen, och som ni nu förstår gjorde jag alltså det. Jag skulle kanske inte säga att jag chockade igång kroppen, men det blev faktiskt två (!) träningspass igår, om än ganska så lugna och kravlösa. Men lugna och kravlösa träningspass räknas också, och de känns ändå rätt viktiga, för alltså… skulle man inte bli galen av att bara ha superintensiva superprestationsinriktade träningspass hela tiden? Ah,  denna njutspringare skulle i alla fall bli det.

Inledde gårdagen med vad vi då kan kalla en slags nypremiär på gymmet. Kan inte ens minnas senast jag satte min fot i ett gym (?). Under våren blev det av förklarliga skäl (maraton) mest fokus på löpning och även om jag innerst inne fattar att styrketräning är bra för löpningen, så blev det att jag passade på att springa när jag hade tid/ork för träning. Men nu är ju maran sprungen och det är dessutom semester, så det borde väl vara rimligt att jag orkar med både och nu. Hursomhelst, körde ett pass med mest fokus på bålmusklerna och det känns alltså rätt fint i magen idag.

På kvällen sedan kändes det lite trögt att träna en gång till, men jag älskar ju sommarkvällsspring och med det i tankarna lyckades jag ta mig ut för en kort tur. Sommarkvällsspring är lätt en av de bästa sakerna med sommaren, när det är lite lite sol kvar och tillräckligt varmt för att kunna springa i kortärmat och shorts. Vet att många är inne på det här med morgonlöpning, men alltså… sommarkvällsspring. Mumma.

Första löprundan efter en förkylning brukar dock aldrig kännas särskilt lätt, och det gjorde den såklart inte heller igår, sommarkvällskänslan till trots. Lite svårt att andas, tunga ben, känns som att allt flås är borta. Men vis av all min fyraåriga löperfarenhet vet jag att den känslan försvinner så småningom.

Vad det blir för träning idag har jag inte riktigt bestämt ännu. Det känns skönt att kunna ta dagen lite som den kommer nu, det är verkligen semesterkänsla för mig.

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Mari
    28 juni, 2017 at 20:53

    Underbart! Som jag längtar 🙂

  • Lämna en kommentar

    %d bloggare gillar detta: