Löpning

Fick feeling och sprang backintervaller

Det är så himla gött med semesterspring. När man inte har några tider att passa och kan springa helt planlöst, låta benen bestämma vart de vill när man väl är ute. Igår hade jag bara en plan för min löpning och det var att jag skulle ut och springa. Var visserligen rätt trögstartad och kände kanske lite för att strunta i det helt och hållet, men väl ute var det såklart värt det. Såklart.

Jag inledde i ett grådaskigt väder, det hade regnat hela förmiddagen, men i det här landet svänger det ju snabbt så rundan avslutades i solsken.

Jag började med att springa mot Porsön, förbi universitetet och tänkte att det nog fick bli ett helt vanligt distanspass på en mil eller så. Men efter att jag hade snurrat runt där några kilometer fick jag feeling och bestämde mig för att springa till Ormberget igen och passa på att springa lite backe. Det känns ju trots allt som att det är just backträning jag behöver inför loppet i Åre (duh) så så fick det bli.

1. Det är lustigt hur en backe aldrig ser särskilt lång och brant och jobbig ut på foto.
2. Det är lustigt hur jag alltid lyckas förtränga hur extremt jobbigt det är att springa backe.

Så det blev väl runt 8-9 km vanligt spring och sedan backen några varv. Och ja, som sagt, backen var jobbig. Det krävdes mycket viljestyrka att inte ge upp i förtid, men jag hade bestämt ett minimigräns på antal varv och på något himla sätt lyckades jag inte övertyga mig själv om att fuska, så. Det var dock extremt provocerande att se en kille som i princip flög uppför backen när jag själv började kippa efter andan…

All in all blev det ett riktigt bra pass. När jag kom hem var benen trötta och svetten lackade och jag mådde så där otroligt bra som man ju alltid gör efter ett riktigt bra pass. Löpningen (alltså utöver backen…) kändes också ganska lätt, vilket jag ju verkligen har längtat efter nu när jag har fått kämpa med både tappad löplust och tung andning ett tag. Så halleluja, jag tror att jag är tillbaka!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Kari
  16 juli, 2017 at 10:37

  På den sista bilden lyckades du ju få till backen riktigt bra! Man kanske alltid skulle fota dem uppifrån? Bra jobbat med backintervaller i alla fall!

 • Reply
  hopihopi
  16 juli, 2017 at 10:57

  Starkt jobbat! Backintervaller eller intervaller överlag är nog hatkärlek för mig. Efteråt är dock känslan oslagbar ?

 • Reply
  Anna
  16 juli, 2017 at 18:02

  Gott jobbat ju! och visst är det retsligt med foton på backar! När man liksom vill visa vilket BERG man precis sprungit upp och dött på, och så ser det ut som en liten nätt kulle…

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: