Löpning

Långpass genom Luleå

Varning! Nu ska jag tjata om förträffligheten med semesterspring igen! Hur jäkla fint är det inte att kunna dra ut och springa precis när man känner för det, och sedan inte ha någon tid att passa så man bara springer på och pausar och fotar och pausar och tittar och så springer man på och tar någon extrasväng och så vidare osv? Det är ju fan bäst.

Så var min dag igår. Hade bestämt att jag ville springa ett längre pass, men det var allt. Så jag tog en lång lat morgon och jag tror klockan redan var runt 13 innan jag var iväg. Jag började med att springa in mot stan, som är runt 5-6 km bort, men passade såklart på att göra några kringelkrokar innan också, medan jag fortfarande hade lite energi. Blåsten var för övrigt helt jäkla galen och jag hade motvind både till stan och hem. Men en kan ju inte vara kinkig och bara springa när det är vindstilla liksom… Hursom, jag ställde upp min GoPro-kamera på en bänk vid norra hamnen, men den BLÅSTE NER. Galet.

Norra hamn

Vidare fortsatte löpningen sedan till Gültzauudden, förmodligen den mest centralt belägna badstranden i Luleå. Där var det några tappra som badade, det kan inte ha varit varmt alltså. Själv hade jag planerat att avsluta min runda med ett dopp sedan, men trots att det var ganska varmt ute så frös jag ju lite av den där jäkla vinden, så det fanns inte på kartan. Men det kommer fler chanser hoppas jag!

Efter en sväng på Udden fortsatte jag till andra sidan av centrum, mot Södra hamn. Friska vindar, men alltid fint. Älskar verkligen städer vid vatten, det är något rogivande med det. Södra hamn och sedan raka vägen hem igen. Klockan stannade på 16 km och innerst inne hade jag ju hoppats på att orka med 20 km, men 16 km är jag nöjd med (även om Åreloppet är 27 km och inte så himla flackt, duh). Tror faktiskt att detta är det längsta jag sprungit sedan maraton så det känns riktigt gött att det finns lite långspring i kroppen igen!

Södra hamn

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Anna
  17 juli, 2017 at 13:53

  Älskar de rundorna som liksom blir som de blir. En extrakrok, en photoshoot (okej flera…) , bara lite till… badet hade förståss varit pricken över i:t, men alltså vi bor i fel land !

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   17 juli, 2017 at 23:07

   Ja! Idag tänkte jag göra ett nytt försök, men det regnade så hårt att jag skippade badet idag också :O

 • Reply
  Mari
  17 juli, 2017 at 18:05

  Härligt 🙂 Fina Luleå..

 • Reply
  Hanna
  18 juli, 2017 at 19:05

  Vilket härligt pass!

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: