Allt och inget

En fin kommentar

Den senaste tiden har jag funderat mycket på bloggens framtid. Det känns som att jag har skrivit allt, och jag vet inte riktigt hur jag ska hålla ångan uppe. Som att jag och bloggen har växt ifrån varandra lite. Jag tänkte att jag skulle skriva min racerapport från Åre och sedan sluta skriva. Avsluta med något vettigt.

Jag vet hur det är. Så fort någon skriver att de ska pausa eller lägga ner bloggen så tänker jag: men skriv bara ibland! Det behöver ju inte vara dagliga uppdateringar, skriv när andan faller på. Så jag tänker att jag kan göra så. Men ändå så gnager det lite när det inte kommer några uppdateringar, jag vill inte ha en blogg som uppdateras sällan, jag borde skriva ligger liksom där och gnager konstant.

Så då har jag nästan helt bestämt mig för att bloggen är inne i sitt slutskede, när jag hittar en kommentar som av någon märklig anledning genom något spamfilter har hamnat i papperskorgen. Och så är det världens finaste kommentar från Rebecka (tack!) som lyckas sätta ord på just det som jag ju vill att bloggen ska vara. Den ska inspirera till löpning, den ska berätta om min löpning, om att springa i skitväder och i sol, om förjävliga rundor och runner’s high-dito. Och så vill jag inte lägga ner den längre. Jag vill hitta tillbaka till det den var istället. Den behöver inte vara att jag tränar till något stort lopp, eller handla om resor till fina ställen eller tips om ditten och datten. Den kan väl vara min löpupplevelse, precis så som den började. Om att gå från noll till att bli löpare. Allt behöver kanske inte vara så himla genomtänkt, precis som min löpning inte alltid är så himla genomtänkt. Den får bli vad den blir. Min löpning. Från asfaltsrundor till lopp i fjällen. Tack Rebecka.

Så nu. Ny höst. Nya tag. Vad säger ni? Ska vi skaka liv i den här semesterdvaliga bloggen igen? 

Följ gärna min blogg via Bloglovin’
5

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply
  Camilla Lind
  13 augusti, 2017 at 13:17

  Så bra! Tror att vi gör det för komplicerat ibland. Jag skriver inte varje dag längre men nästan och många inlägg är jättekorta. Men den lever iaf.
  Kram!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   13 augusti, 2017 at 13:18

   Jamen precis så! Alldeles för komplicerat. Ska försöka gå back to basic nu 😀

 • Reply
  Martina
  13 augusti, 2017 at 13:43

  Jaaa skriv om vad som helst ?! Jag blir glad när jag läser din blogg – dels självklart för att du är bra på att skriva och dels för att det är kul att lyssna när någon annan berättar och känna att man har något litet gemensamt med någon som är jättebra! ❤

 • Reply
  Rebecka
  13 augusti, 2017 at 14:59

  Men vilken tur att min kommentar nådde fram (både rent praktiskt och att du tog den till dig!). Det är trots allt inte där stora loppen som gör att du inspirerar just mig (även om de också är rolig läsning) utan det är framför allt vardagsinläggen – högt och lågt, glatt och trött, långt och kort, för det är ju så det känns för oss alla 🙂 Du ska förstås göra som du vill med bloggen men om den hittar ut ur semesterdvalan och fortsätter är ingen gladare än jag – det är ju nu när mörkret snart kommer som man behöver den där inspirationen till att springa lite extra och det gör du ju så bra!

 • Reply
  Rebecka
  13 augusti, 2017 at 15:01

  Alltså… Nu skulle jag skriva en svarskommentar på ditt inlägg. Och så blir det återigen så att det står att ”formuläret är inte säkert – vill du skicka ändå?”. Så nu kanske du har två nya kommentarer från mig i skräpinkorgen. Haha jaja, det första budskapet nådde i alla fall fram och det var det viktigaste… 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   13 augusti, 2017 at 19:10

   Haha ja, det blev två kommentarer, men bara en som hamnade i papperskorgen. Så himla märkligt!
   Blev himla glad för båda två iaf! <3

 • Reply
  Annika
  13 augusti, 2017 at 15:06

  Jaaa så bra att du inte slutar. Älskar din blogg! Behöver verkligen inte vara genomtänkta blogginlägg utan korta spontana är lika bra.

 • Reply
  Mari
  13 augusti, 2017 at 15:38

  Så bra ju! Det är nog lite så jag också måste tänka… kram

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   13 augusti, 2017 at 19:12

   Jamen precis, plocka bort pressen lite från att allt måste vara så himla genomtänkt och vettigt. Typ 🙂

 • Reply
  Anna
  13 augusti, 2017 at 18:46

  Skaka på! Och skriv så ofta du vill och orkar! Känn ingen press men vi tycker ju det är kul att läsa 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   13 augusti, 2017 at 19:13

   Tack fina! Och jag tycker ju att det är väldigt kul att skriva också, tror jag glömde bort det mitt i allt 😀

 • Reply
  Trail och Inspiration
  14 augusti, 2017 at 08:06

  Tror du är inne på helt rätt spår!! 🙂
  Kram M

 • Reply
  Lina
  14 augusti, 2017 at 20:17

  Nä jösses! Lägg inte av nu! Blir ju så himla inspirerad här, så jag sprang till och med mitt första 5 km lopp i våras!! (Sen rann det iofs ut i sanden med springandet, men det finns där i tanken väldigt ofta. Typ varje gång jag går in här och läser! ??)träningen på gymmet blir gjord iallafall! ?

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   16 augusti, 2017 at 16:19

   Men så glad jag blir! Och grattis till ditt första 5 km-lopp, så glad att jag kunde inspirera lite! 😀

 • Reply
  Löpar-Åsa
  19 augusti, 2017 at 09:40

  Pust, vilken skräck! Att Träningsblogga ska lägga av! Hjälp!

  Skönt att du beslutade dig för att fortsätta! Du inspirerar ju så oerhört många där ute och precis som du skriver – det måste inte vara stora lopp och resor. Jag tror att man lätt glömmer att det kan vara det lilla som inspirerar nästan mer. Om svackor, dåligt väder, en skön runda, en fundering osv. Det kan vi alla känna igen oss i!

 • Reply
  Annika
  6 september, 2017 at 08:34

  Hej! Har precis hittat till din blogg och hoppas verkligen inte du slutar skriva. Följer dig på Instastory, och du är en otrolig inspirationskälla 🙂

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: