Löpning

I år njutspringer jag in hösten

Det är något med att springa lopp. Förberedelserna, stämningen, målgången. Man testar sina gränser mer än under de vanliga träningspassen. Från att ha sprungit 10 km-lopp var och varannan helg ändrade jag tänket lite inför den här säsongen, och satsade på färre, och andra slags lopp. Jag har sprungit ett par millopp också men mina tre stora mål var Göteborgsvarvets 21 km, Stockholm Marathon och Salomon 27K. Och det har varit en grym säsong. Jag fixade nytt personbästa på varje lopp jag sprang. Nytt milpers, nytt halvmarapers, nytt pers på 5 km och givetvis pers på de distanserna jag inte hade sprungit innan (duh). Tiderna jag springer loppen på är verkligen inte det viktigaste för mig, men det är ju klart att man vill förbättra sig så att springa snabbare än tidigare är ju en rätt trevlig bonus.

Nu har jag sprungit alla lopp jag hade planerat för inför denna säsong, och jag är så himla nöjd med alla. Att springa ett maraton var ju något som kom ganska hastigt på, men jag är så himla glad över att jag gjorde det. Och att springa de där 27 kilometerna i Åre var ju det värsta jag gjort, men jag är sjukt stolt över att jag klarade det. Lärde mig att jag har ett pannben. Och fastän jag tycker att det är väldigt roligt att utmana mig själv med lopp så känns det ganska bra att alla är gjorda nu. Det känns faktiskt inte alls särskilt tomt, som man kanske skulle kunna tro att det skulle göra.

Skulle jag vilja springa fler lopp i år så är ju säsongen långt ifrån över, under hösten finns många lopp att springa, men för tillfället är jag nöjd med att träna på utan några större mål, bara springa för att jag gillar det utan att tänka att jag borde springa för att klara ett lopp bättre. Kanske spontananmäler jag mig till något lopp här i krokarna i höst, om andan faller på, vi får se. Men nu ska jag bara vänta ut min förkylning och sedan njutspringa in hösten. Gött blir det!

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Linnea
  14 augusti, 2017 at 08:14

  Det är något visst med att loppsäsongen är ”över” tycker jag. Skönt, man kam slappna av och njuta på ett annat sätt.

 • Reply
  Anna
  14 augusti, 2017 at 13:49

  Oj! Över redan! Min loppsäsong har ju nästan inte ens börjat?. Njut av njutspringet!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   16 augusti, 2017 at 16:21

   Hehe, nåja, det blir säkert något till lopp innan det hela är klart! 😀

 • Reply
  Hanna
  16 augusti, 2017 at 09:17

  Njut! Själv ska jag springa ett par lopp till. 🙂

 • Reply
  Annika
  16 augusti, 2017 at 11:31

  Njutspringa är ordet just nu! Jag har äntligen fått tillbaka lite av glädjen jag tappade i våras. Har inte kommit så långt, tragglar på 6-8 km, men ge mig nån vecka så är jag över milen i alla fall. Mitt hopp om pb på halvmaran får jag nog glömma dock, om jag ens deltar. Kort om tid dit.

  Men men, tack för dina lopp i sommar som inspirerat mig till att satsa nästa år igen!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   16 augusti, 2017 at 16:23

   Vad härligt att löparglädjen är tillbaka! Och fler halvmaror kommer ju 🙂 Nu njutspringer vi!

 • Reply
  Ellen
  16 augusti, 2017 at 18:17

  Åh njutspringa in hösten låter bra! Det tänker jag också göra 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   20 augusti, 2017 at 10:48

   Ja, visst låter det härligt! Njutspringa är det bästa! Fast lopp är också kul, och nu börjar jag bli sugen på fler sådana också, haha 😀

 • Reply
  Kanske kryddar hösten med ett lopp trots allt - Träningsblogga
  20 augusti, 2017 at 11:03

  […] Jaja, jag ska inte anmäla mig till något just nu, vi får se om och när andan faller på. Att njutspringa in hösten är fortfarande plan A, men kanske kryddar med något lopp. Den som lever får se. Idag är planen […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: