Löpning

Hurra för fartlek!

Stänger augusti månad med känslan av att äntligen ha börjat komma igång med träningen ordentligt igen efter semestern. Alltid svårt det där tycker jag, när man börjar jobba igen. Men det är ju de första veckorna som är värst, när man fortfarande är så där galet trött och inte riktigt har vant sig vid vardagsrutinerna ännu.

Men nu börjar det kännas som att jag är på rätt väg igen, och i veckan har jag gjort nypremiär på gymmet. Medlemskortet har ju mest legat och samlat damm de senaste månaderna, så det var verkligen välbehövligt! Ett bra pass för bålmusklerna blev det, och jag kan ju konstatera att jag inte direkt är starkast i stan. Mer styrketräning ska det bli nu!

Och ikväll blev det ett löppass. Häromdagen var det sommar, men ikväll kändes det höstlikt. Så pass att jag tog på mig både långa tajts och långärmad tröja, och så hann det nästan bli mörkt innan jag var hemma. Och så regnade det lite. Gaaah, höst och vinter och kyla, är jag verkligen redo för det? Nåja, inte så mycket att göra åt. Eller faktiskt inte någonting alls att göra åt.

Kvällens löpning började i alla fall med att de första två kilometerna kändes rätt vidrigt jobbiga (som de i princip alltid gör), men det släppte till slut och jag fick för mig att testa att dra upp tempot, och det hela resulterade väl i något slags fartlekspass. Rusa upp för backar, rusa några sträckor, ta det lugnt och hämta andan, rusa vid något annat ställe. Jag älskar sådan löpning!

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Hanna
  1 september, 2017 at 22:11

  Fartlek är ju hur bra som helst!

 • Reply
  Åsa
  4 september, 2017 at 15:40

  Yay för fartlek! Yay för att känna att man kan busa och leka lite hur som helst. Att det får bli som det blir. Bara känna efter vad kroppen vill. Yay på det!

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: