Löpning

Återhämtningsaugusti, musikintervaller och Urban Trail

Hej september! Du kom ju lite snabbare än jag hade tänkt mig, men okej. 

I början av året var jag fast besluten att vara skitduktig på att registrera alla mina träningspass så att jag kunde göra en fin och ordentlig sammanställning i slutet av året. Inte för att det är superviktigt att veta hur många kilometer man har sprungit, men lite kul är det ju med statistik. I augusti tappade jag det helt. Eller så har jag registrerat alla pass, men de var bara så få att det knappt märks?

Nej, augusti var inte min månad. Träningsmässigt i alla fall. Kan nästan räkna gjorda pass på en hand. Inte riktigt, men nästan. Månaden startade med att jag behövde rejäl återhämtning efter Salomon 27K, och sedan tog semestern slut och då vet vi ju alla hur det gick med träningen… Men det är som det är, och jag tror nog att kroppen behövde en lite lugnare månad, den har ändå fått utstå en del den senaste tiden. Roliga saker, men krävande.

Träningen och lopp(en?) i september

Men nu är september här och jag känner för att steppa upp träningen igen. För att starta september på absolut bästa sätt rev jag av ett riktigt gött intervallpass igår. Det var soligt och fint ute, men jag valde att gå till gymmet och ställa mig på ett löpband… Men jag var så sugen (jo, sugen!) på intervaller, och jag tycker att det är så himla smidigt att köra sådana på löpband. Jag sprang mina älskade musikintervaller. Hade två låtar som jag körde två gånger samtidigt som jag sprang så snabbt jag orkade. Sedan toppade jag det hela med fyra ännu snabbare en-minuts-intervaller. Sedan var jag slut. Och kände mig snabb – den känslan gillar jag! Det känns gott att gå in i ny månad med den känslan, och jag ser fram emot mycket skön löpning och en del styrketräning också i september.

Urban Trail Gothenburg

Jag är hips vips också anmäld till ett lopp i september. Bara ett än så länge, vi får se om det blir några fler. Detta ser jag verkligen fram emot i alla fall! Det är premiärupplagan av Urban Trail Gothenburg, ett lopp där man springer inom vallgraven, alltså mitt i centrum, och enligt beskrivningen av loppet: ”genom butiker, gränder, caféer, upp på utkiksplatser, under hus och se platser som du vanligtvis inte besöker”. Loppet blev fulltecknat snabbt som ögat, så jag är sjukt glad att jag fick en plats!

 

Följ gärna min blogg via Bloglovin’

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Det blev en bra träningsvecka - Träningsblogga
    3 september, 2017 at 10:35

    […] har minst sagt gått i lugnets teckens. Och träningens faktiskt. Den inleddes fint med ett redigt intervallpass i fredags, igår blev det ett kortare återhämtningspass löpning och idag ska jag till gymmet och […]

  • Lämna en kommentar

    %d bloggare gillar detta: