Allt och inget

Få bukt med dåliga sömnvanor

Jag har känt mig väldigt, väldigt trött den senaste tiden. Jamen, sedan jag började jobba igen efter semestern I guess. Haft tusen teorier om vad det beror på, och tänkt att det väl löser sig när man jobbat ett tag och kommit in i rutinerna igen. Men alltså nej, jag fattar ju innerst inne att det helt enkelt handlar om att jag är sämst på att sova. Jag har lektion eller möte varje dag klockan åtta, vilket innebär att jag måste stiga upp runt 6-tiden. Samtidigt älskar jag att vara uppe sent på kvällarna, och den ekvationen går ju inte riktigt ihop…

Så, det har varit mitt projekt ett tag. Att hitta något bra sätt att ta mig i kragen och bara gå och lägga mig. Alltså, jag älskar ju att sova, men avskyr att gå och lägga mig. Och sedan är jag alltid förbannad när klockan är 6 och jag måste stiga upp. Gissar att jag inte är den enda i världen som känner så. Hursom. Det bästa jag har hittat för att somna snabbt och i tid är… *drumroll please*… Storytel!

”This album should only be listened to when it is safe for you to do so.”

Jag skaffade Storytel i somras då det kom ett 3-månader-gratis-erbjudande från Telia. Jag tänkte att jag kunde lyssna på böcker när jag var ute och sprang och så där. Sedan visade det sig att jag inte lyssnar på så många böcker, för jag tycker att det går alldeles för långsamt. En bok tar ju herregud typ femton timmar att lyssna på! Så jag tänkte säga upp abonnemanget nu när gratismånaderna tog slut, men sedan hittade jag alla fantastiska underbara inspelningar som får mig att somna på stört. Vissa kommer till och med med varningstexter som This album should only be listened to when it is safe for you to do so”, och hur gott bådar inte det?

Mindfulness meditation for deep sleep 
Sleep Well NOW
Peaceful sleep – Ultimate hypnosis meditations for deep sleeping
Simply relax NOW – Mindfulness meditations for anxiety
Mindfulness meditation for relaxation
Mindfulness meditation for higher consciousness
Mindfulness meditation for releasing anxiety

Det är några av titlarna jag har matat igenom den senaste tiden. Jag brukar ställa in spelaren så den stänger av efter 15 minuter, och det är väldigt sällan jag inte har somnat inom de femton minuterna. Helt galet. Men skönt ju. För tillfället är det nästan bästa stunden på dagen, när jag får lägga mig tillrätta och somna in medan någon säger And as this happens, you will feel sleepier, and more restful, with not a care in the world… There’s no need to hold on to anything now, that stress and tension has no purpose here…

Att det var så himla lätt alltså! Halleluja! Och med det sagt… Klockan är 20:34. Börjar det inte vara dags att gå och sova nu? Hehe, yes please!

 

Följ gärna min blogg via Bloglovin’
5

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Löpar-Åsa
    22 september, 2017 at 18:51

    Men yay! Jag har lyssnat intensivt till Storytel i flera år nu och för mig funkar det kanoners. Och fastän jag inte har några direkta sömnproblem (sova är en av alla hobbies jag har), så kan jag ibland ha svårt att komma ner i varv. Måste definitivt testa några av dina tips ovan!!

  • Lämna en kommentar

    %d bloggare gillar detta: