Allt och inget

Sluta snusa – dag ett

Sluta-snusa-projektet blev uppskjutet några dagar. Skulle ha startat i fredags, men när det var fredag tyckte jag att det var helt vansinnigt att sluta inför en helg, och så fick jag ju typ panikångest bara av tanken på att vara utan snus, så jag köpte en sista dosa. Nu är det tisdagen den 26 september och prick klockan 7:58 imorse lade jag ut min sista snus… Hoppas jag. Att inte tänka på snus går som en dans. Fast bara när jag har lektion. När jag inte ha lektion sitter jag och jobbar men tänker varannan sekund att jag ska ta en snus, och så blir jag påmind om det här himla sluta-snusa-projektet. När jag kommer hem och inte jobbar längre tänker jag på snus prick hela tiden.

Kommer ni ihåg när Pippi skulle skicka nödrop via flaskpost? Utan snus i två dagar försmäktar vi på denna ö. Alltså jag kommer försmäkta. Varför gör jag detta?

Nåja, det har gått tretton timmar sedan min senaste snus och jag har väl inte försmäktat riktigt än. Ikväll tog jag mig dessutom ut på en löprunda, mest för att tänka på något annat. Och det funkade ju fint! Det var dessutom sjukt fint och ganska varmt ute (alltså seriöst varmare än i somras…), så det blev en rätt skön solnedgångstur.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Trail och Inspiration
  27 september, 2017 at 20:14

  Nu snusar ju inte jag (eller har inte gjort heller).
  Men tänker att man, förutom nikotingrejen, är mest van att ha något under läppen. Det går inte att köra något substitut för ”tomhetskänslan”? Typ ett tuggat tuggummi eller nåt annat? *spånar vilt* 😛

  Du är grym hur som helst!

  Kram M

 • Reply
  Löpar-Åsa
  28 september, 2017 at 14:05

  Det finns ju nikotinfritt snus! Kanske det kan vara något? För jag tror också att det handlar om den där vanegrejen. Så var det med mig och rökning. Jag kan fortfarande sakna den där vita pinnen när jag någon enstaka gång är ute. Att gå ut och ta en cigg. Det var så mysigt! Men skulle jag ta ett enda bloss skulle jag kräkas.

  Men du kommer att klara det! Det handlar om vilja!

 • Reply
  uppochhoppa/Sofia
  29 september, 2017 at 08:44

  BRAVO! Jag tänker dock på ”hoppas jag”. Jag fattar att du vill och att du gör en riktigt insats. 13 h är nog mycket, låter det som. Men hoppas inte, fortsätt bestäm dig- du hoppas ju inte att du ska komma ihåg att gå och bajsa, eller för den delen att torka dig efteråt. Du gör det. Så se det på samma sätt. Du bara gör ett liv utan snus, för att du väljer det.
  KRAM!

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: