Löpning

Jobbhelg och löppaus

När jag var ung förstod jag mig aldrig på sådana som vaknade tidigt på helgerna, om det inte var så att de hade småbarn förstås. Jag menar, sova är ju det bästa som finns? Men nu är jag plötsligt inte ung längre, för jag vaknar vid 7-8 helt av mig själv och kroppen tycker tydligen att det är en rimlig tid att stiga upp. Jag vet inte om jag håller med, men jag gör som kroppen säger. En fördel är ju ändå att dagarna blir lite längre, och det kan man ju inte vara sur över.

Jag har något av en jobbhelg denna helg eftersom jag har så himla mycket att göra på jobbet at the moment, men det är ju ändå stört omöjligt att sitta och bedöma uppsatser prick hela tiden. Hjärnan fungerar inte hur länge som helst. Igår hade jag nog inte tänkt springa eftersom jag ville jobba effektivt hela dagen, men framåt middagstid var jag totalt ofokuserad och behövde en paus. Jag vet inte hur det är med er, men löpning är den optimala pausen i min värld. Man får röra på sig, samtidigt som hjärnan börjar att fungera lite igen.

Den senaste tiden har mina löprundor varit lite sisådär, någon kilometer och lite halvtrögt. Alltså, det har ju varit skönt att springa ändå, men jag har inte riktigt känt något tryck i benen eller längtan att springa längre. Nåja, igår blev det 6 km i alla fall och de var sköööna. Jag har kanske nämnt (ett hundratal gånger) att jag tycker den här tiden på året är den absolut bästa för löpning?

Jag tycker verkligen inte att det är dåligt på något enda vis att springa sådana här 5-6-km-rundor, men jag vill återigen komma över tröskeln lite, längta efter löpning och att milrundan är standard – saknar att bara ”äsch, jag drar ut och river av milen efter jobbet”. Det var som att allt sug efter längre distanser än 5 km försvann helt efter sommarens långa lopp, och jag har således inte sprungit några längre distanser sedan dess. Men suget börjar komma igen, jippi!

1

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Mari
  8 oktober, 2017 at 19:29

  Löpning är verkligen såå bra, till väldigt mkt 🙂

 • Reply
  Märta Johansson
  8 oktober, 2017 at 19:49

  Japp att ta en löppaus under en jobbdag är jätteskönt. Huvudet behöver vilan, och kroppen rörelsen. Och sådär känner jag också efter att jag har sprungit långlopp. Efteråt är jag bara sugen på korta mysjoggar, helt prestationsfritt. men sen går det ett par månader och sen börjar suget efter längre distanser igen.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   8 oktober, 2017 at 19:58

   Jamen verkligen, borde passa på att springa på lunchen ibland också, men när jag sitter på jobbet finns det ju alltid så mkt annat akut att göra, så tänker att det är mer värt att jobba mer istället… Men borde kanske tänka annorlunda!

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: