Annan träning än löpning

Jag är sämst på styrketräning

Jag är på riktigt sämst på styrketräning. I träningsväg finns det nog inget jag kan tänka mig är tråkigare. Jag vet att många går igång på styrketräning. I am not one of them. Å andra sidan går jag igång på något många, många avskyr: löpning. Nåväl. För att tvinga mig själv till någon slags styrketräning tänker jag att jag bokar in mig på pass på gymmet. Sådana där 30-minuters-gruppträningspass, hur tråkigt kan det hinna bli på 30 minuter liksom?

Häromdagen hade jag således bokat in mig på ett pass CxWorx. Sjukt bra namn som säger precis vad det innebär? Eh. Nåja, det är väl främst coreträning tänker jag, lite ben och sådant också. 30 minuter. Det börjar relativt sent så jag tänker att jag lika gärna kan gå till gymmet och springa på löpbandet en stund innan. Ställer mig på löpbandet. Vill inte bara stå och mata så jag börjar köra intervaller. Pyramidintervaller för att vara exakt. Joggar upp, springer 1 minut, sedan 2 minuter, 3 minuter och 4 minuter. Sedan ska jag springa intervallerna ”nedåt” igen (4,3,2,1 min), men när jag har sprungit de första fyra står jag i ett vägskäl. Det är fyra minuter till passet börjar, men jag har halva intervallpasset kvar. Kan jag inte snälla få skolka från passet och springa klart intervallerna istället? 

Tar till slut beslutet att faktiskt kliva av bandet och gå in i sal A och göra de där jäkla situpsen och plankorna och knäböjen. Har ju trots allt bokat en plats och gått till gymmet, kan ju inte skippa det då. Men jävlar i min låda så mycket långsammare de 30 minuterna i den salen går jämfört med de 25 minuterna jag fick vara på löpbandet. Vem ska lära mig att styrketräning kan vara kul?

 

 

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Anna
  12 oktober, 2017 at 14:17

  Håller med! Fast pass går bättre än att styrketräna själv. Prova chrosschallengepassen eller buren (du går på nw va?), där tycker jag tiden går riktigt fort. Cirkelträning så man bara behöver uthärda 45 sekunder i taget… funkar för mig!

 • Reply
  Annika
  12 oktober, 2017 at 14:49

  När jag fick min löpar-dipp så sökte jag mig till passen på Sats och nu har jag svårt att veta hur jag ska fördela tiden på pass och löpning så jag kör träning 5-7 dagar i veckan
  Core, Booty, Bodypump, intervallträning (allt detta i grupp) och så 2 löp på det. Får fördela det lite annorlunda framåt våren när jag ska satsa på ett till Marathon.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   15 oktober, 2017 at 09:28

   Men härligt! Önskar jag också ville gå på massa pass! Men i helgen har jag faktiskt varit på Bodypump för första gången på forever, och det var ju ändå rätt kul. Måste helt enkelt bara komma in i det igen 🙂

 • Reply
  Maria
  12 oktober, 2017 at 15:53

  Du har bara inte gått på rätt styrkepass än! T.ex cirkelgym X på Friskis och Svettis är det roligaste som finns! Vet inte om andra gymkedjor har något motsvarande. Cirkelfys funkar också men är inte riktigt lika kul. Corepass är för det mesta sövande om man inte har turen att hitta en ledare utöver det vanliga, men de är få.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   15 oktober, 2017 at 09:29

   Tror att du har rätt! Kör bara de gamla vanliga gruppträningspassen, borde verkligen testa något annat… SKA testa något annat 🙂

 • Reply
  Mari
  12 oktober, 2017 at 19:23

  Haha, ja. Ibland kan dom där minuterna vara sååå långa. Men jag har börjat vänja mig =)

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   15 oktober, 2017 at 09:31

   Skönt! Ska också försöka vänja mig 🙂 Bara att härda ut så kanske det vänder!

 • Reply
  Trail och Inspiration
  13 oktober, 2017 at 13:00

  Känner igen mig till viss del.
  Just core-pass drar jag mig också inför. Däremot älskar jag typ Body Combat och Body Pump (även om det är evigheter sen jag gick på dem)… *motsägelsefullt? Ja* 😛

  Men ärligt, prova dig fram. Brukar alltid finnas något som man tycker är roligare än annat! 🙂

  Kram M

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   15 oktober, 2017 at 09:32

   Bodypump gillar jag ju innerst inne, så får bara försöka dra mig till gymmet och börja med det igen så blir det nog bra! 🙂

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: