Löpning Lopp

Jag överlevde Midnattsloppet!

Jag har knappt sovit inatt och jag har ont exakt överallt i kroppen, men det gör inget för jag är så sjukt nöjd med mig själv!
I början av sommaren kunde jag inte ens springa till spårvagnen. Jag började så sakteliga träna och jag drog på mig skada efter skada. Så sent som i tisdags var jag helt övertygad om att jag inte skulle kunna springa Midnattsloppet igår, som har varit mitt stora mål med träningen i sommar. Men efter påtvingad vila denna vecka så kändes knät okej igår, och resten av kroppen likaså.

IMG_8044

Så jag begav mig till Slottsskogen igår kväll, och när jag stod i startfållan tänkte jag om och om igen: ”Vad håller jag på med? Hur ska detta gå?”. Lite stressad över att det längsta jag sprungit i sommar var 7 km, och att det var ca 15 år sedan jag senast sprang en mil… Men rätt vad det var så var jag i mål. Det var den lättaste löpningen jag varit med om! Jag gick uppför backen till Masthuggskyrkan, men i övrigt lyckades jag hålla ett rätt bra tempo tycker jag, sluttiden blev 1:06:27, medelsnittsfarten 06:39/km. Egentligen spelar tiden ingen roll, bara att jag tog mig runt är en bedrift känner jag. Men så är jag väldigt nöjd med tiden också, och nästa år kanske jag fixar det under timmen?

Jag är så glad. Att det går att träna sig till milen så pass snabbt, verkligen från NOLL till milen på 2,5 månad.

Och Midnattsloppet var en riktigt häftig upplevelse. Underhållning längs hela banan och folk som hejade och high-fivade efter vägen. Och Göteborg visade sig från sin bästa sida också (inget regn!). En riktigt, riktigt bra kväll!

IMG_8046

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Saras Träningblogg
  26 augusti, 2013 at 10:10

  Wuuhuu!! Du är GRYM!! Jättebra jobbat!! Backen till mastuggskyrkan va inte att leka med!

  • Reply
   idaaspens
   26 augusti, 2013 at 17:21

   Tack! Kände mig rätt grym i lördags faktiskt!

 • Reply
  CharlottaSofia
  29 augusti, 2013 at 21:14

  Hittade precis hit. Det verkar som vi sprungit ungefär lika länge. Men herrejösses vad duktig du är! En MIL på så kort tid!
  Snälla säj att du var vältränad innan? Jag får komplex 😉

  • Reply
   Ida
   29 augusti, 2013 at 22:04

   Haha tack för de orden! 😀 Nej jag var verkligen inte vältränad innan, så jag är rätt imponerad att man kan träna upp sig så snabbt… Fast egentligen var jag nog inte riktigt redo för en mil, körde nog mest på adrenalin den kvällen!

 • Reply
  Cissi
  30 augusti, 2013 at 12:53

  Grymt bra jobbat!! Åh så fuskigt att ni i Göteborg fick en medalj att hänga runt halsen! Vi får en medalj i handen i Stockholm. Det blir inte alls samma sak!

 • Reply
  Träningsåret 2013 | Träningsblogga
  31 december, 2013 at 17:45

  […] augusti lyckades jag ändå genomföra mitt första lopp på 15 år, det 10 km långa fantastiska Midnattsloppet. Det var en stor seger för […]

 • Reply
  Årets första lopprapport: Winter Run | Träningsblogga
  18 januari, 2014 at 22:28

  […] jag sprang ett lopp på 10 km kom jag i mål efter 1,06 ungefär. Jag hade inte vågat tro på under timmen idag, men tamejtusan, […]

 • Reply
  Ambassadör för Midnattsloppet! | Träningsblogga
  7 mars, 2014 at 14:55

  […] Men hursomhelst. Galet kul. Känner mig utvald! Känns extra roligt då Midnattsloppet faktiskt var det första loppet jag sprang efter jag börjat träna, det var en stor dag (eller ja, kväll) för mig när jag lyckades ta mig igenom de där tio km förra året. […]

 • Reply
  Dagen efter mår jag som en kung |
  6 september, 2015 at 11:10

  […] sedan jag började springa att jag har hunnit med fyra Midnattslopp. Midnattsloppet var nämligen det första loppet jag sprang den sommaren då jag bestämde mig för att bli en löpare. Det var 2013. Nu är det […]

 • Reply
  Springa långt eller snabbt eller mittemellan - Träningsblogga
  2 februari, 2016 at 17:43

  […] distans. Jag minns t.ex. hur sprudlande glad jag var när jag kom till jobbet efter att ha sprungit Midnattsloppet första gången, fick frågan hur snabbt det gick och bara: ”1 timme, 6 minuter!”. Så […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: