Allt och inget

Svacka

Hemska insikter denna helg.
Det har börjat nu. Jag har gjort detta förut. Och med detta menar jag: ”Nu jävlar ska jag börja träna och jag ska hålla mig motiverad och jag ska aldrig tappa det. Det är den här gången det kommer gå!”.
Ibland känner jag att ”äh, träna, orka”.
Det skrämmer mig som fan, för jag är ändå rätt envis och de där tankarna kommer inte få vinna! Jag ska hålla i detta. Jag måste. Herregud, jag älskar ju att träna. Ursäkterna måste bort.

I fredags var det en sån dag. Kom hem från jobbet, fast besluten att jag skulle ut och springa, men kände efter lite för mycket och tyckte att jag var jättetrött. Att jag däremot hade tillräckligt med energi för att åka till stan, skruva upp hyllor på väggarna och städa – det är ju lite konstigt.

Tog i alla fall igen det lite igår. Började med ca 1,5 h flamencostampsträning hemma, kanske inte så uppskattat av grannarna, men det var viktigt och dessutom väldigt svettigt. Sedan tog jag mig också till Friskis för både löpbandsspring och jympapass. ldag har jag lite träningsvärk och det är himla skönt. Träningsvärken påminner mig lite om varför jag började träna nu igen. Man ska ju träna för att det är roligt, men ibland får man fasen se till att träna även om det känns tråkigt också.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  CharlottaSofia springer o trimmar
  6 oktober, 2013 at 10:27

  De där tankarna kommer ju, så känner jag också ibland. Man är så rädd för att tappa det braiga man byggt upp. Inte så konstigt egentligen kanske?

  När jag känner så brukar jag försöka bara dra på mej träningskläderna utan att tanken hinner med och så tänker jag : Man ångrar sällan träning.
  Och så ibland brukar jag känna efter för grundligt och ba: Nä, jag kommer få hjärtstillestånd om jag springer nu…haha

  • Reply
   idaaspens
   6 oktober, 2013 at 12:41

   haha precis…
   En sak har jag iaf lärt mig och det är att om man drar på sig träningskläderna så går det inte att inte träna. Hur trött man än är!

 • Reply
  Andreas
  6 oktober, 2013 at 12:24

  Svackor och motgångar är egentligen att se som potentiella framgångar. Igår hade jag ett pass, där jag låg bara minuter innan passet i soffan och njöt av livet, innan jag tog mig i kragen och genomförde passet i regn och kyla.

  • Reply
   idaaspens
   6 oktober, 2013 at 12:42

   Bra gjort!
   Det är nog så, svackor har man ju vad man än gör. Får minnas alla de sjukt sköna passen jag haft när jag tvekar!

 • Reply
  Saras Träningblogg
  6 oktober, 2013 at 16:03

  Det kommer alltid komma gånger då det känns lite tyngre, men får man in dit i sin livsstil att träna så faller det sig mer naturligt och då är inte det hela värden om man hoppar ett pass i bland!

  • Reply
   idaaspens
   6 oktober, 2013 at 18:34

   Tack o lov har jag hållit igång så pass länge så att jag märker hur mkt bättre jag mår av träning, och vet att jag inte vill tillbaka till min sjukt ohälsosamma livsstil!

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: