Löpning Lopp

Gbg 2 nov (vad trodde jag egentligen?)

När jag anmälde mig till Finalloppet som går av stapeln nu på lördag så var jag otroligt medveten om att vädret den 2 november kan vara exakt hur som helst. Framförallt tänkte jag kallt, blåsigt, regnigt. Det är ju trots allt Göteborg i november.

Så sitter man här i godan ro, på höstlovstorsdagen med en kopp kaffe och regnrusk utanför fönstret, tittar på Nyhetsmorgon och så kommer vädret… Just nu är prognosen för lördag: regn (såklart. Och inte skurar, nej nej – regn!), 9 grader kl 13 (kanske ännu kallare när min start går då) och framförallt – med stora bokstäver på väderkartan – BLÅSIGT. Idag känner jag mig således extra nöjd över beslutet att springa 5 km och ingenting annat… Då vet man att det är överstökat relativt snabbt i alla fall. Värre för de som springer 19 km. Brrr, ruggigt!

Men trots det dystra väderbeskedet så känner jag mig riktigt taggad för ett lopp! Ett sista lopp innan den långa vintern tar vid. Ett lopp är ett lopp är ett lopp. Har varit lite sisådär med träningen denna vecka, men det ska nog gå ändå. Tar eventuellt bort kravet på att springa under 30 (okej, jag kan ju hoppas i alla fall), gissar att blåst och rusk och terräng inte kommer göra det så himla enkelt att springa snabbt. Eller så är det så illa att jag vill hem så snabbt att jag öser på som tusan! Ja, den som lever får se.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Saras Träningblogg
  31 oktober, 2013 at 17:10

  Lovar dig att du inte kommer ångra dig! Det var grymt kul förra året och vädret kan knappast bli sämre i år än va det var då 😉

  • Reply
   idaaspens
   31 oktober, 2013 at 19:47

   Ja vad fasen, lite regn ska man väl ändå tåla! 😀

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: