Löpning Musik

Löpning och musik

Vet att det är många som springer utan musik. Bara lyssna på naturen och omgivningen. Fattar inte hur ni fixar det!
För mig är musik så enormt viktigt när jag tränar. Både för att få igång kroppen, för att hålla ett bra tempo och för att varva ner. Med rätt musik kan jag ösa på hur mycket som helst, så känns det ibland i alla fall. Har också märkt att min musiksmak när jag springer är rätt annorlunda mot min vanliga musiksmak. Lustigt det.

Imorgon är det dags för årets sista lopp, och självklart kräver det en ny låtlista.
Med denna kommer jag flyga fram i regnet och blåsten imorgon!

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Linnea
  1 november, 2013 at 13:20

  Tack för tipsen, ska kolla igenom din lista ikväll och se om jag ska sno nån låt. Jag måste oxå ha musik, precis innan starten på Malmö Halvmarathon så la min telefon av och jag fick panik!! 2 mil utan musik??!?! Tack och lov kom den igång strax innan startskottet gick. Phew!!

  • Reply
   idaaspens
   1 november, 2013 at 13:34

   Åh nej, förstår paniken!!
   Jag tror jag gör en ny löpningsspellista typ en gång i månaden.. Kanske ännu oftare. Musik är verkligen så viktigt för mig!

 • Reply
  CharlottaSofia springer o trimmar
  1 november, 2013 at 14:26

  Jag måste verkligen prova att springa med musik någon gång! Dethar liksom bara inte blivit av. Tror det beror på dels kontrollbehov och dels en kass telefon. Kontrollbehovet vet jag inte riktigt vad jag ska göra med men jag har iaf en ny telefon 🙂
  Min hårdrockiga pojkvän hävdar att man springer väldigt bra till Skrillex, apropå att inte ha sin vanliga musiksmak när man springer alltså.

  • Reply
   idaaspens
   1 november, 2013 at 16:03

   haha, man får testa lite olika helt enkelt! En gång lyckades Roger Pontare (!) smussla sig in på min spellista – den var lite oväntad…

 • Reply
  Saras Träningblogg
  1 november, 2013 at 14:44

  Jag gillar att ha musik i bland när jag bara är ute och ”finspringer” hehe. Men om jag ska köra intervaller eller liknande vill jag vara fokuserad på det och inte krångla med massa musik. På lopp är det ett stort NONO med musik för min del. Då är de fokus på loppet och tycker att den härliga loppkänslan försvinner om man sluter in sig med sin musik. Men smaken är som baken såklart ;D LYCKA TILL IMOROGN!!!

  • Reply
   idaaspens
   1 november, 2013 at 16:05

   Under Midnattsloppet stängde jag av musiken faktiskt, det var ju så skön stämning på gator och torg som man inte ville missa! Men gissar att jag kommer behöva musik att peppa mig när jag ska springa i skogen… 🙂
   Lycka till du med! (Det verkar som att vi slipper regnet btw, yaay!)

 • Reply
  Cissi
  1 november, 2013 at 15:08

  Jag har köpt Absolut running och Running hits i iTunes. Åh sen har jag ett par poddar nedladdade med olika bmp och lite peptalk i.

  • Reply
   idaaspens
   1 november, 2013 at 16:06

   Pod med peptalk kanske man skulle testa! Har du några tips?

   • Reply
    Cissi
    1 november, 2013 at 22:06

    Den jag har heter Motion Traxx Fuel for Fitness för 155 BPM (wwwmotiontraxx.com eller i iTunes) Då är det en kille som snackar i början om tempo och beats mm sen efter halva tiden så pratar han om att man skulle öka lite. Jag gillar den skarpt!

 • Reply
  maratonsatsningen
  1 november, 2013 at 18:45

  Det är rätt coolt hur musik påverkar tempot. Jag kör på olika genrers beroende på längd och tidsambition. Och det finns en del låtar jag knappt vill höra utanför spåren, men som trissar upp rekordfart så fort de dyker upp i löparlurarna.

 • Reply
  Julia
  1 november, 2013 at 20:59

  håller med! verkligen tufft att springa utan musik! hatar verkligen när batteriet i laddar ur när man springer 🙂

 • Reply
  Lina
  2 november, 2013 at 11:41

  Att springa med musik är det bästa, kan inte vara utan..en sorts avkoppling och sen…slippa höra sitt egen flås..haha..

 • Reply
  Andreas
  2 november, 2013 at 11:49

  Jag har i stort sett aldrig sprungit utan musik. Det är helt enkelt synkat med min löpning utan undantag!

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: